AcasăUtileMeteoCOD GALBEN de la ANM, pentru București și 11 județe - HARTA....

COD GALBEN de la ANM, pentru București și 11 județe – HARTA. Ce anunță meteorologii

sursa foto: stirilekanald.ro

Meteorologii au emis, marți dimineață, o atenționare Cod galben de intensificări ale vântului, ce vizează 11 județe, dar și Bucureștiul.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis acest COD GALBEN pentru intervalul 26 septembrie, ora 10 – 27 septembrie, ora 21. Așadar, atenționarea meteo va fi valabilă până miercuri seară.

Nu mai puțin de 11 județe din sudul și sud-estul țării, dar și Capitala se află sub incidența Codului galben. E vorba despre județele Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Tulcea şi Teleorman.

foto: meteoromania.ro

„Marți și miercuri (26 și 27 septembrie), vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea și Muntenia, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre rafalele vor depăși 70 km/h” – potrivit ANM.

Prognoză specială pentru București

Și tot marți dimineață, specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au transmis o prognoză specială pentru zona municipiului București, pentru același interval în care va fi valabilă atenționarea Cod galben. Din care aflăm și detalii despre temperaturile maxime prognozate pentru zilele de marți și miercuri.

Astfel, conform meteorologilor, în Capitală cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilelor de marți și miercuri (26 și 27 septembrie), când vor fi rafale de 55…60 km/h.

Temperaturile maxime vor fi de 27…30 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade.