AcasăUtileMeteoCea mai rece noapte din această iarnă! Unde a fost înregistrat recordul...

Cea mai rece noapte din această iarnă! Unde a fost înregistrat recordul de temperatură, de minus 20 de grade Celsius

frigCea mai rece noapte din această iarnă! Unde a fost înregistrat recordul de temperatură, de minus 20 de grade Celsius

Frigul s-a instalat în cea mai mare parte a României, aducând temperaturi de sub -15 C în zonele înalte și îngheț în aproape toată țara.

Datele ANM arată că marți dimineață au fost -19,9 C la Vf Omu, -17,4 C în munții Țarcu, -16,6 C la Bâlea Lac și -16,2 C în munții Călimani. La Predeal au fost -10 C, la Întorsura Buzăului -8, la Cluj -6, iar la București, -2 C.

Cel mai frig a fost la Vârful Omu, din Munții Bucegi

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată în cea mai mare parte a țării. Maximele se vor încadra între minus 4 grade în Transilvania și 6 grade în Dobrogea. În masivele estice vor fi ninsori slabe, iar prin sud-est se vor semnala precipitații mixte. Vântul va prinde putere în zonele montane înalte.

Peste tot în țară au fost temperaturi de sub 0 grade, în afară de o zonă din Dobrogea și de o porțiune foarte mică din Moldova. Cel mai cald a fost la Constanța (+3) și Gura Portiței (+2,5 C).

De miercuri, vremea se va încălzi

Vremea se va mai încălzi începând cu ziua de miercuri, iar joi la prânz temperaturile vor fi pozitive în toată țara, cu maxime de 12 grade.

Joi va ploua în unele zone, dar noaptea vor fi precipitații mixte și polei. Vineri se vor atinge 16 grade Celsius, la munte va fi lapoviță, iar în vest, nord-vest și centru va ploua. În Capitală, vântul va sufla slab și moderat, iar maxima nu va trece de 5 grade.

author avatar
Andreea Vlad
375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger