AcasăUtileMeteoCe vești vin de la meteorologi. Cum va fi vremea în weekend...

Ce vești vin de la meteorologi. Cum va fi vremea în weekend în București și la ce valori vor ajunge temperaturile 

sursa foto: botosani24.ro

Se anunță un sfârșit de săptămână cu temperaturi specifice mai degrabă unor zile de primăvară, în Capitală. Vești cum nu se poate mai bune pentru cei care abia așteptau o încălzire a vremii de afară, pentru a se bucura de o plimbare în aer liber, mai ales că weekend-ul bate la ușă.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis, vineri, o prognoză specială pentru București. Meteorologii au în vedere intervalul 17 februarie ora 20:00 – 20 februarie ora 10:00. Așadar, prognoza vizează intervalul cuprins între seara zilei de vineri, 17 februarie, și dimineața primei zile a săptămânii ce vine, adică luni, 20 februarie.
Conform meteorologilor, vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ploaie reduse – precizează specialiștii ANM.

Intensificări ale vântului sâmbătă și duminică

Însă e de menționat că vântul nu va lipsi din peisaj, la acest sfârșit de săptămână. Conform ANM, vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări sâmbătă și duminică, cu viteze în general de 45…50 km/h.

Cât despre regimul termic din Capitală informațiile sunt, vă reamintim, cât se poate de bune, pentru această perioadă. Meteorologii informează că temperaturile maxime vor fi 15…17 grade. Iar cele minime, în creștere treptată, de la 2…4 grade, sâmbătă dimineață, până la 6…7 grade, luni dimineață.

Așadar, vești bune pentru locuitorii Capitalei care abia așteaptă finalul de săptămână, pentru a ieși din case, să se bucure de o plimbare, după zilele de muncă sau, după caz, de școală.

author avatar
Andrei Coman