AcasăUtileMeteoCe ne așteaptă la iarnă. Directorul ANM a dezvăluit cum va fi...

Ce ne așteaptă la iarnă. Directorul ANM a dezvăluit cum va fi vremea în lunile următoare

vremeaCe ne așteaptă la iarnă. Directorul ANM a dezvăluit cum va fi vremea în lunile următoare

Directorul ANM, Elena Mateescu, a dezvăluit că ne așteaptă o iarnă blândă, însă este posibil să ne confruntăm și cu episoade severe de temperaturi scăzute.

Specialistul a făcut prognoza meteo pentru iarna 2022-2023.

Urmează o iarnă blândă

Luna octombrie a debutat cu o vreme deosebit de caldă, cu valori de 33 de grade în partea de sud-est, apoi au urmat zile mai răcoroase, așa cum se întâmplă în acest moment, după care la sfârșitul de săptămână vom avea din nou temperaturi de 24-25 de grade.

În intervalul 10-17 octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit. Aceste alternanțe vor fi specifice până în data de 31 octombrie.

În ceea ce privește iarna 2022-2023, există probabilitate destul de mare să avem parte de o iarna mai blândă. Aceste estimări nu exclud posibilitatea să avem intervale pe parcursul iernii în care să vorbim de temperaturi minime de -15 grade sau de precipitații mai abundente”, a dezvăluit directorul ANM la România Tv.

Prognoza meteo 5 octombrie 2022

Conform prognozei ANM pentru 5 octombrie 2022, temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări după-amiaza, dar cu o probabilitate de ploaie redusă. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane spre -1 grad, unde vor fi condiţii de brumă. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va semnala ceaţă îndeosebi în regiunile intracarpatice.

Vremea în București 5 octombrie 2022

În București, vremea se va menţine apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 19…21 de grade, iar cea minimă de 6…9 grade.

author avatar
Andreea Vlad
573 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger