AcasăUtileMeteoȘefa ANM anunță cum va fi vremea/Temperaturile o iau razna

Șefa ANM anunță cum va fi vremea/Temperaturile o iau razna

sursa foto: ziarmm.ro

După răcirea semnificativă a vremii, consemnată la finalul săptămânii trecute, în multe zone ale țării, mulți vor să știe cum va fi vremea în zilele următoare. Și dacă sunt șanse să se mai domolească frigul.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a venit cu detalii despre prognoza meteo.

Astfel că aflăm ce ne așteaptă, din punct de vedere al vremii, în perioada următoare.

Ninsori și ger/Șefa ANM: Temperaturi sub minus 15 grade

Conform precizărilor șefei ANM, temperaturile vor scădea și la 15 și chiar -20 de grade Celsius în țara noastră. Semn că va fi ger. Și nu vor lipsi nici precipitațiile sub formă de ninsoare.

„Vor fi ninsori și ger. În săptămâna care va debuta, ninsoarea va afecta în special regiunile intracarpatice, dar și zona montană înaltă. La mijlocul acestei noi săptămâni vor fi ninsori, după episodul de ger pentru că temperaturile vor mai crește, nu simțitor, dar vor fi pozitive ziua și chiar și minimele pe parcursul nopților vor mai crește.

Aceste ninsori vor traversa și zona de est și sud-est a României cu cantități foarte importante. Este firesc să consemnăm astfel de perioade cu ger, ianuarie fiind luna cu cele mai scăzute temperaturi, în țara noastră. Vom înregistra temperaturi sub minus 15, minus 20 de grade Celsius”, a spus Elena Mateescu, duminică seară, la Antena3.

Citiți și: Bucureşti, oraş sinistrat după ce a nins câteva ore! Pompierii au avut 60 de intervenţii (VIDEO)

Cum va fi vremea în Capitală

Duminică dimineață au fost înregistrate în depresiunile din estul Transilvaniei spre – 18 grade Celsius. „Și în următoarele două nopți ne așteptăm ca în aceste zone să consemnăm valori mult sub -15 grade, adică sub -17, -18 grade”, a mai explicat meteorologul.

Și la nivelul maximelor, valorile vor fi în general negative, în următoarele zile, ceea ce înseamnă o vreme geroasă, nu numai noaptea și dimineața – a explicat șefa ANM.

„În Capitală mâine (luni-n.red.) dimineață ne așteptăm la -10, -11 grade. Cu siguranță perioada de ger va fi de interes până la mijlocul acestei săptămâni” – a mai anunțat Mateescu.

De la mijlocul săptămânii meteorologii se așteaptă la o ușoară creștere a valorilor de temperaturi, în partea de est a țării, acolo unde vor fi temperaturi de la 0 la 9 grade Celsius. „Precipitațiile nu vor fi însemnate cantitativ mai ales în partea de sud a țării”, a spus șefa ANM.

Ce ne așteaptă la început de februarie

Peste două săptămâni nu vor fi schimbări semnificative – se anunță o săptămână apropiată de normalul termic, potrivit antena3.ro. Pentru prima săptămână din februarie ne apropiem de normalul termic și al precipitaților. Temperaturile vor fi între -5 și patru grade Celsius.

În a doua săptămână din februarie nopțile vor fi cu temperaturi negative, însă ziua este posibil să avem ușoare alternanțe cu valori pozitive de 7-8 grade Celsius, potrivit directorului ANM.

 

author avatar
Andrei Coman
548 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger