AcasăUtileMeteoCât mai ține vremea bună. Prognoza meteo pentru perioada 23 octombrie -...

Cât mai ține vremea bună. Prognoza meteo pentru perioada 23 octombrie – 5 noiembrie. Ce anunță ANM

La ce să ne așteptăm din partea vremii, în următoarele două săptămâni? Meteorologii vin cu răspunsuri. Aflăm cum arată prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

După recentul weekend cu temperaturi mai mult decât plăcute, văratice chiar, mai ales în Capitală, aflăm cum va fi vremea în ultimele zile din octombrie și la început de noiembrie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publice, luni, estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 23 octombrie – 5 noiembrie. E vorba despre prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, pentru fiecare regiune a țării, precum și pentru zona montană.

Aflăm că vremea se răcește, în primele zile din noiembrie, în majoritatea regiunilor. Mai mult, după data de 25 octombrie, sunt prognozate ploi. Așadar, va fi nevoie de umbrele, semn că toamna își va intra „în drepturi” la acest capitol.

Iată ce au anunțat reprezentanții ANM pentru intervalul 23 octombrie – 5 noiembrie:

BANAT

La începutul intervalului vremea se va menține deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii octombrie, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 24…26 de grade, apoi până la finalul lunii sunt estimate valori în general de 20…22 de grade, dar și acestea se vor situa peste normalul climatologic. În primele zile din noiembrie, tendința va fi de scădere astfel se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 15…16 grade.

Temperaturile minime, de asemenea, mai ridicate decât în mod obișnuit, vor avea o medie de 9…14 grade în perioada 23 – 31 octombrie, iar la început de noiembrie sunt prognozate 6…8 grade.

După data de 25 octombrie probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată.

CRIȘANA

În primele două zile ale intervalului media regională a temperaturilor maxime va fi de 22…24 de grade, apoi se va răci ușor, iar până la finalul lunii octombrie sunt estimate valori termice de 18…20 de grade. Tendința va fi de scădere, începând cu 1 noiembrie, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea spre 14 grade. Temperaturile minime, în ansamblu mai ridicate decât în mod obișnuit, vor avea o medie cuprinsă între 8…12 grade în perioada 23 – 31 octombrie, iar la început de noiembrie sunt prognozate 6…7 grade.

După 25 octombrie vor fi intervale în care va ploua, iar mai ales în perioda 26 – 28 octombrie vor fi și cantități de apă însemnate.

TRANSILVANIA

În primele trei zile ale intervalului va fi vreme caldă cu maxime în jurul a 22 de grade, apoi până la finalul lunii octombrie sunt estimate valori ușor mai scăzute spre o medie de 18…19 grade. Tendința va fi de scădere, începând cu 1 noiembrie, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea spre 13…14 grade. Temperaturile minime, în ansamblu mai ridicate decât în mod obișnuit, vor avea o medie cuprinsă între 6 și 10 grade, cu valori mai scăzute în primele zile din noiembrie.

După data de 25 octombrie probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată.

MARAMUREȘ

La începutul intervalului sunt prognozate maxime în jurul a 20 de grade, însă din 26 octombrie și până spre finalul lunii, pe fondul nebulozității mai accentuate, media valorilor termice diurne va fi de 16…18 grade. Tendința va fi de scădere ușoară și după 1 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea la 13…14 grade. Temperaturile minime, în ansamblu mai ridicate decât în mod obișnuit, vor avea o medie cuprinsă între 6…10 grade, cu valori mai ridicate în 25 și 26 octombrie.

După 25 octombrie vor fi intervale în care va ploua, iar mai ales în perioada 26 – 28 octombrie vor fi și cantități de apă însemnate.

MOLDOVA

În ultima decadă a lunii octombrie, chiar dacă vor mai fi variații termice de la o zi la alta, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime de 20…22 de grade și minime în jurul a 10 grade. Începând cu primele zile din noiembrie, tendința temperaturii va fi de scădere treptată, astfel că maximele estimate vor fi de 14 grade, iar minime de 6…7 grade.

După 25 octombrie vor fi intervale în care va ploua, probabilitatea fiind mai ridicată între 26 și 28 octombrie și după 2 noiembrie.

DOBROGEA

La începutul intervalului vor fi temperaturi maxime cuprinse între 22 și 26 de grade, însă din data de 27 octombrie, valorile termice vor scădea treptat de la o zi la alta, ajungând la începutul lunii noiembrie să se încadreze între 17 și 20 de grade. În ceea ce privește media valorilor termice nocturne, aceasta va avea variații între 13 și 16 grade, apoi după 30 octombrie va scădea spre o medie de 10…11 grade, cu cea mai mică valoare estimată în data de 3 noiembrie.

Începând cu data de 26 octombrie vor fi perioade cu ploaie, însă cantitățile de apă nu vor fi însemnate.

MUNTENIA

În primele zile din interval, media maximelor termice se va situa între 24 și 27 de grade, cu cea mai mare valoare în data de 25 octombrie. După 29 octombrie, valorile termice vor scădea treptat, însă vor caracteriza o vreme mult mai caldă decât în mod normal în această perioadă.

Astfel, media temperaturilor maxime la începutul lunii noiembrie va fi de 17…20 de grade.
Referitor la minimele termice, acestea vor fi cuprinse între 10 și 13 grade în primele zile, cu cea mai mică valoare în data de 24 octombrie, apoi media acestora va scădea treptat, până la 7…8 grade, aproape de sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

Probabilitatea pentru ploi va crește din data de 26 octombrie.

OLTENIA

În prima zi a intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 26 de grade, caracterizând o vreme deosebit de caldă pentru această dată, apoi va scădea treptat de la o zi la alta, ajungând spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni să aibă o valoare estimată de 16…17 grade.

Minimele termice vor scădea ușor în data de 24 octombrie, la o medie de 9…10 grade, însă vor crește ușor până în 26 octombrie, spre 12…13 grade. Ulterior acestei date, temperaturile minime vor fi în scădere ușoară și treptată, ajungând în primele zile din luna noiembrie la o medie a temperaturilor minime de 7…8 grade.

Probabilitatea pentru ploi va crește din data de 25 octombrie. În intervalului 26 – 29 octombrie sunt posibile și cantități mai însemnate de apă, apoi și în zilele de 2 și 4 noiembrie.

LA MUNTE

La începutul perioadei, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice cuprinsă între 13 și 16 grade. În intervalul 26 – 31 octombrie, media acestora va fi de 10…12 grade, iar apoi va scădea la valori de 8…10 grade la începutul lunii noiembrie. În ceea ce privește media temperaturilor minime, aceasta se va menține pozitivă în ambele săptămâni, cu valoarea cea mai mare în data de 25 octombrie, când vor fi 9 grade. Cele mai mici minime termice sunt estimate în ultima parte a intervalului, când valorile vor fi 2…3 grade.

Începând cu data de 25 octombrie, temporar se vor semnala precipitații, cantități mai însemnate de apă fiind în perioada 26 – 30 octombrie și, din nou, după 2 noiembrie.

371 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri