AcasăUtileMeteoCanicula nu se dă dusă! Informații de ultimă oră de la ANM....

Canicula nu se dă dusă! Informații de ultimă oră de la ANM. Sunt avertizări COD GALBEN și PORTOCALIU

Informații de ultimă oră de la meteorologi. Temperaturile se mențin ridicate, și în cursul zilei de miercuri, 14 iulie, în mai multe zone din țară. Și ce zone înfruntă canicula.

Meteorologii au actualizat avertizarea COD GALBEN, anunțând, pentru zilele de 14 și 15 iulie, că ”valul de căldură va persista, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a țării”.

sursa foto: mateoromania.ro

Din câte se poate vedea pe hartă, foarte multe județe, inclusiv Capitala, sunt colorate cu galben, semn că se află sub incidența acestei avertizări venite de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Totodată, meteorologii anunță că începând din după-amiaza zilei de joi, 15 iulie, în jumătatea de vest a României instabilitatea atmosferică se va accentua.

Cinci județe, sub COD PORTOCALIU

Totodată, pentru ziua de miercuri, 14 iulie, este în vigoare o avertizare COD PORTOCALIU de caniculă și disconfort termic accentuat. După cum se poate vedea pe harta corespunzătoare acestei avertizări meteo transmise de ANM, județe din vestul și nord-vestul țării se află sub incidența acestui mesaj.

Mai exact, meteorologii au anunțat faptul că ”în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat”.

Și că temperaturile maxime vor fi de 36-39 de grade. De asemenea, noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22-20 de grade. Ceea ce înseamnă că, după arșița din orele amiezii, nici pe timpul nopții atmosfera nu va fi prea răcoroasă. Se poate vorbi, așadar, de așa-numitele nopți tropicale.

123 afisari
Zenville

Ultimele știri

Stormy Daniels a povestit cum Donald Trump a provocat-o să-l „pleznească la fund”: „Mi-am pierdut cunoștința”

Fosta actriță de filme pentru adulți Stormy Daniels depune mărturie la New York, în procesul fostului lider de la Casa Albă și a povestit,...

Avertizare de ploi, grindină și vijelii. Zonele aflate sub COD GALBEN – HARTA/Cum va fi vremea în București

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, miercuri, o atenționare Cod galben de vreme instabilă.Conform hărții aferente avertizării meteo, mai multe județe...
proger