AcasăUtileMeteoCanicula nu se dă dusă - ANM a emis COD GALBEN! Ce...

Canicula nu se dă dusă – ANM a emis COD GALBEN! Ce au mai anunțat meteorologii pentru acest week-end. Prognoza pentru Capitală

Canicula nu se dă dusă - ANM a emis COD GALBEN! Ce au mai anunțat meteorologii pentru acest week-end. Prognoza pentru Capitală (sursa foto: antena3.ro)

Vești noi despre vreme. Sunt informații venite de la Administraţia Naţională de Meteorologie, inclusiv pentru Capitală – unde se anunță o vreme călduroasă, caniculară la amiază.

Mai precis, specialiștii ANM au transmis, în dimineața zilei de sâmbătă, o atenționare meteo COD GALBEN, valabilă pentru zilele de 17 și 18 iulie, așadar pentru acest week-end.

foto: meteoromania.ro

Potrivit meteorologilor, în sudul și estul țării, valul de căldură va persista și va fi caniculă. Disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Totodată, reprezentanții ANM menționează că, local, disconfortul termic va fi ridicat și în restul teritoriului, mai ales duminică.

”Pe arii restrânse se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică în regiunile vestice, centrale și nordice”, atenționează meteorologii.

Prognoză specială pentru București

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a transmis în dimineața zilei de sâmbătă o prognoză specială pentru București, fiind avut în vedere sfârșitul acestei săptămâni, mai precis intervalul 17 iulie ora 10:00 – 18 iulie ora 21:00.

Așadar, aflăm că vremea va fi călduroasă, caniculară la amiază. Și în Capitală indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu rafale de până la 35…40 km/h -s pun meteorologii.

Cât despre temperaturi, specialiștii ANM anunță că valorile maxime se vor situa, în general, între 34 și 36 de grade, iar duminică dimineața minima termică se va situa în jurul a 20 de grade.