AcasăUtileMeteoCanicula lovește România! Avertizări COD GALBEN și PORTOCALIU de la ANM -...

Canicula lovește România! Avertizări COD GALBEN și PORTOCALIU de la ANM – zonele vizate. La cât vor urca temperaturile în zilele „de foc” (HARTA)

(sursa foto: romaniatv.net)

Căldura și disconfortul termic ridicat vor afecta, în perioada următoare, mai multe zone ale țării. Meteorologii au emis, miercuri, avertizări COD GALBEN și PORTOCALIU, dar și o prognoză specială pentru Capitală.

Pentru ziua de joi, 21 iulie, va fi în vigoare o atenționare COD GALBEN de caniculă și disconfort termic ridicat, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru mai multe zone ale țării.

foto: meteoromania.ro

Meteorologii anunță că în Banat, Crișana, Oltenia și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei vremea va fi caniculară. „Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35…37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități”, conform ANM.

COD GALBEN pentru zilele de 22, 23 și 24 iulie

foto: meteoromania.ro

Pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică – 22, 23 și 24 iulie- a fost emisă o avertizare COD GALBEN. ANM anunță că „în următoarele zile, valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade”.

Ce zone se vor afla sub COD PORTOCALIU. Temperaturi de 38-40 de grade

De asemenea, ANM a emis și un COD PORTOCALIU, anunțând disconfort termic accentuat, dar și o intensificare a valului de căldură. Codul Portocaliu va fi valabil în zilele de 22 și 23 iulie. Meteorologii anunță valori termice ce vor ajunge chiar și la 40 de grade.

Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica.

În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, conform ANM.

Prognoză specială pentru București. Maxime de 35-37 de grade

Și tot miercuri, ANM a transmis o prognoză specială pentru București. E vizat intervalul 21 iulie ora 09:00 – 24 iulie ora 21:00.

Astfel, s-a anunțat că în Capitală valul de căldură va persista și se va intensifica treptat. În general, temperatura maximă va fi de 35…37 de grade, spun meteorologii, iar minima de 17…20 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi ridicat. „Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, potrivit ANM.

597 afisari

9 COMENTARII

  1. Luna lui cuptor, i se zice lunii iulie de cînd lume, nu „zile de foc”. Se vede că-i frică mare-n șobolănime.

    • I se zice luna lui cuptor, dar, in general, temperaturile erau mai mici, iar precipitatiile mai abundente. Depinde la ce te raportezi. Daca compari temp. din mai cu temp. din iulie, tot in luna iulie sunt mai ridicate, chiar daca media e de 25 de grade, si nu de 30 de grade ca acum.

      • Ce bou ești anonimule. Ai văzut tu multe ploi în Iulie și temperaturi mici. Zi drept, ai până n 40 de ani. Știința și TV sunt religia ta.

  2. Planeta are ciclu ca si soarele. In anii 40 erau veri si mai teribile. Sa ne bucuram de caldura si de soare.

  3. Da de obicei dupa un razboi se intampla asta prin emisiile de dupa explozie de noxe in special CO2 si diverse arderi blocuri cladiri case fabrici paduri campii.
    Seceta.

  4. Pentru combaterea secetei ar trebui replantate perdelele forestiere de pe campuri, perdele care au rostul lor, perdele forestiere in jurul localitatilor si perdele forestiere de-a lungul drumurilor nationale si judetene. Pe langa faptul ca aceste perdele forestiere protejeaza culturile agricole, localitatile si drumurile de viscol si stabilizeaza solul, acestea atrag si mentin umiditatea in sol si in aer.

  5. Bai, dar nici un globalist tampit si feroce nu zice nimic de cata poluare ar eloc din cauza la razboiul ala fals din Ukro-na-zia aia falsa !! Nu o sa se reconstruiasca colo nimic minim 5 ani, plus ca in curand o sa vedem si ciuperkutza atomica deasupra Kievului ala nazist-banderist !! Bai maciuca, ascunde-te rapid iar in bunkarul tau de tot kakatul, acolo ti-e locul, bai sobolanule gras rosu !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger