AcasăUtileMeteoCaniculă în Capitală. Prognoză specială până pe 1 iulie. ANM: Vor fi...

Caniculă în Capitală. Prognoză specială până pe 1 iulie. ANM: Vor fi posibile și averse

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Capitala se confruntă și miercuri cu temperaturi ridicate, așadar se anunță o nouă zi grea pentru cei care suportă mai greu căldura.

O prognoză specială pentru București a fost transmisă în această a treia zi a săptămânii, de Administraţia Naţională de Meteorologie, fiind valabilă pentru intervalul 30 iunie ora 11:00 – 1 iulie ora 12:00.

Până la cât urcă temperaturile

Astfel, locuitorii Capitalei care încă poate nu au ieșit din casă, pentru a constata cum arată lucrurile la nivel de temperaturi, află că meteorologii anunță o vreme călduroasă, caniculară după-amiaza, când indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Iar temperatura maximă va fi de 35-36 de grade.

Mai mult, se precizează faptul că în timpul nopții norii vor acoperi cerul și e posibil să apară și ploi în aversă. ”Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate noaptea, când probabilitatea pentru intensificări de scurtă durată ale vântului și descărcări electrice va fi ridicată. Vor fi posibile și averse”, conform prognozei ANM.

E de precizat și faptul că, potrivit meteorologilor, temperatura minimă va fi de 18-20 de grade.

Tot în cursul acestei zile, ANM a emis avertizări de vreme instabilă, inclusiv un COD PORTOCALIU de vijelii și ploi abundente. Citiți detalii AICI.

107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger