AcasăUtileMeteoCând vine iar frigul în România! Meteorolog ANM: „Temperaturile vor scădea foarte...

Când vine iar frigul în România! Meteorolog ANM: „Temperaturile vor scădea foarte mult”

sursa foto: gorjonline.ro

Chiar dacă încă ne putem bucura în aceste zile de o vreme frumoasă și de temperaturi chiar ridicate pentru această perioadă din an, de la mijlocul săptămânii viitoare lucrurile se vor schimba simțitor, atât sub aspect termic, cât și al precipitațiilor. 

Și asta pentru că un val de aer rece, anunțat de meteorologi, se va abate asupra țării noastre, urmând să aducă nu doar frig, ci și ploi și chiar ninsori – în zona montană.

Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat, la un post de televiziune, la ce să ne așteptăm din partea vremii, în perioada următoare.

Astfel, meteorologul a explicat că temperaturile vor fi în creștere până la începutul săptămânii următoare, fiind posibil să ajungă și la valori chiar de peste 30 de grade Celsius, în partea sudică a țării. De la mijlocul săptămânii următoare însă, vremea se va răci puternic.

Posibilă răcire ușoară a vremii, vineri și sâmbătă

„Foarte cald zilele acestea, am avut numeroase recorduri termice și ieri, și alaltăieri, probabil și astăzi vom avea, în condițiile în care vorbim de temperaturi maxime de la 22…23 de grade la 28…29 de grade, cele mai ridicate, atât astăzi cât și mâine, în partea de sud a teritoriului.

Foarte probabil ca mâine să se răcească ușor în nord-est, în zona Moldovei, însă numai ușor. Sâmbătă în toate regiunile, vor mai scădea temperaturile cu 1 grad, 2, cel mult 3, însă de duminică se va încălzi din nou, chiar semnificativ, astfel încât luni, marți, vom vorbi de temperaturi de 30, sau poate chiar peste 30 de grade în partea de sud a țării”, a precizat, joi, Alina Șerban, într-o intervenție la Antena 3.

Când vine frigul/Val de aer rece peste România

Veștile nu mai sunt la fel de bune, însă, când vine vorba de prognoza ce vizează a doua parte a săptămânii viitoare.

Astfel, de la mijlocul săptămânii ce vine, un val de aer rece se va abate asupra României. Și va aduce o răcire semnificativă a vremii. Și, pe lângă asta, și precipitații. Ploi, dar și ninsori – care, conform specialistului ANM, vor apărea în zonele montane.

„De la mijlocul săptămânii următoare, un val de aer rece va acoperi țara noastră și va determina temperaturi semnificativ mai scăzute, dar și precipitații probabil însemnate cantitativ.

Vor fi și fenomene de instabilitate atmosferică, iar în zonele montane vor apărea ninsorile.
Temperaturile vor scădea foarte mult, maximele se vor situa în marea lor majoritate între 8…9 și cel mult 19…20 de grade, iar minimele vor deveni ușor negative în partea de nord și de centru”, a mai anunțat meteorologul Șerban.

author avatar
Andrei Coman