AcasăUtileMeteoCând se va încălzi vremea? Cum arată prognoza pentru următoarele patru săptămâni

Când se va încălzi vremea? Cum arată prognoza pentru următoarele patru săptămâni

sursa foto: realitatea.net

Vremea capricioasă din aceste zile –  cu ploi în multe zone ale țării, dar și scăderi ale temperaturilor – îi face pe mulți să se întrebe când se va mai încălzi afară și când vom mai vedea soarele, dincolo de norii care aduc în peisaj precipitații și o atmosferă mohorâtă.

Veștile despre vremea din perioada următoare sunt cu atât mai așteptate de către cei care-și fac planuri pentru minivacanța de 1 mai, pe care să o petreacă la malul mării ori la munte. Și speră, în mod firesc, să fie vreme cât mai frumoasă.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) vine cu vești actualizate. ANM a transmis marți estimări meteorologice pentru intervalul 24 aprilie – 22 mai. E vorba, așadar, despre prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Iar din estimările specialiștilor se poate constata că abia în săptămâna 8-15 mai se poate vorbi despre vești mai bune despre regimul termic, în sensul că temperaturile medii vor avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Până atunci, vom avea nevoie de haine mai groase, dar și de umbrele. În săptămâna în curs, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice intervalului. Și nu vor lipsi ploile, în mai multe regiuni ale țării.

Iată ce anunță ANM pentru fiecare săptămână în parte:

Săptămâna 24.04.2023 – 01.05.2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile intracarpatice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-estice, vestice și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 01.05.2023 – 08.05.2023

Temperaturile medii vor fi mai coborâte de cât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile nordice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 08.05.2023 – 15.05.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 15.05.2023 – 22.05.2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

314 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger