AcasăUtileMeteoAvertizare meteo: vijelii și averse torențiale! ANM a emis COD GALBEN în...

Avertizare meteo: vijelii și averse torențiale! ANM a emis COD GALBEN în a doua zi de Paști – HARTA/Prognoză specială pentru București

Avertizare meteo: vijelii și averse torențiale! ANM a emis COD GALBEN în a doua zi de Paști - HARTA/Prognoză specială pentru București (sursa foto: radioresita.ro)

Chiar dacă temperaturile se anunță a fi plăcute, în această primă zi a săptămânii, nu vor lipsi din peisaj, în unele zone ale țării, manifestările de instabilitate atmosferică. Și anume averse, cu intensificări ale vântului, dar și descărcări electrice.

În dimineața celei de-a doua zi a Sărbătorilor Pascale ortodoxe, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru intervalul 25 aprilie, ora 12 – 25 aprilie, ora 21. Așadar, atenționarea meteo – sub „umbrela” căreia se vor afla, total sau parțial, 28 de județe din țară – va fi valabilă până luni seara.

Zonele vizate de atenționarea COD GALBEN

foto: meteoromania.ro

Conform ANM, în intervalul de valabilitate a atenționării meteo, „în Maramureș, Transilvania și în Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat grindină. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp”.

Meteorologii au transmis, totodată, că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Prognoză specială pentru București

ANM a transmis și o prognoză specială pentru București, tot pentru perioada 25 aprilie, ora 12 – 25 aprilie, ora 21, din care aflăm cum va fi vremea în Capitală, în această a doua zi de Paști. Din care reiese că și în București s-ar putea să plouă.

Meteorologii anunță că vremea se va menține deosebit de caldă, cu o temperatură maximă ce se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

Conform ANM, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când va crește probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului.

190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger