AcasăUtileMeteoAvertizare meteo ANM de ploi torențiale și vânt puternic - HARTA zonelor...

Avertizare meteo ANM de ploi torențiale și vânt puternic – HARTA zonelor cu vreme extremă

meteoVREME severă în aproape toată țara. ALERTĂ meteo ANM! / Unde vor lovi furtunile

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, sâmbătă, 1 octombrie 2022, două avertizări meteo de vreme severă.

Prima avertizare a meteorologilor, cea de tip cod galben, intră în vigoare începând de astăzi, 1 octombrie 2022, ora 17.00, până mâine, 2 octombrie, la ora 06.00.

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și la munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi noaptea pe arii restrânse și în centrul, sudul și sud-estul țării”, se precizează în avertizarea meteo ANM.

Rafale de peste 100 km/h în România

Cea de-a doua avertizare meteo, tot de cod galben, intră în vigoare începând de mâine, 2 octombrie 2022, în intervalul 06.00-20.00.

„Începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Banatului, în Oltenia și în sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h. Intensificări ale vântului vor fi pentru intervale scurte de timp local și în est, sud-est și centru”, au avertizat specialiștii ANM.

Prognoză specială pentru municipiul București

Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va crește treptat în intensitate și va atinge în după-amiaza zilei de duminică 45-50 km/h. Temperatura minimă va fi de 15-16 grade, iar cea maximă de 25-27 de grade.

author avatar
Andreea Vlad
499 afisari

1 COMENTARIU

  1. Alo? Meteo ? Hai, mai lasati_ne linistiti ! Suntem satui de aiurelile voastre!

    Stim, ca iarna va începe din octombrie, din cauza milioanelor de avorturi si alte pacate grele, aceasta n-o spun de la mine, o spun SFINTII BISERICII. Iernile vor fi lungi, încep in octombrie si se termina prin luna mai…. deci sa luàm aminte!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger