AcasăUtileMeteoAvertizare de furtuni. Harta cu zonele aflate sub COD GALBEN/Cum va fi...

Avertizare de furtuni. Harta cu zonele aflate sub COD GALBEN/Cum va fi vremea, joi, în București

O nouă alertă de vreme rea! Vijelii și averse torențiale! Ce zone sunt sub COD GALBEN de la ANM - HARTA (sursa foto: portalsm.ro)

Meteorologii anunță episoade de instabilitate atmosferică, pe parcursul zilei de joi, în mai multe zone ale țării. Sunt prognozate averse, dar și descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineață o atenționare COD GALBEN, pentru perioada 10 august, ora 10 – 10 august, ora 20. Așadar, de joi dimineață și până la orele serii.

Harta zonelor aflate sub COD GALBEN

foto: meteoromania.ro

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. „Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…60 km/h) și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”, informează ANM.

Meteorologii atrag atenția că astfel de manifestări – de instabilitate atmosferică – vor fi izolat și în restul teritoriului.

Prognoză specială pentru Capitală: Înnorări după-amiaza și seara, când vor fi posibile ploi slabe

Cum va fi vremea joi în Capitală? Conform detaliilor furnizate de ANM prin intermediul unei prognoze speciale pentru zona municipiului București, vremea va fi în general frumoasă.

„Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade”, se precizează în prognoza specială ce va fi valabilă în intervalul 10 august, ora 10 – 10 august, ora 20.