AcasăUtileMeteoAtenție la vreme! COD GALBEN de ninsori. Se va depune strat de...

Atenție la vreme! COD GALBEN de ninsori. Se va depune strat de zăpadă. Zonele aflate sub avertizare

(sursa foto: agrointel.ro)

După ce se aflase că vremea se va răci, pe finalul săptămânii, mai nou specialiștii au emis o avertizare de ninsori, cu precizarea că precipitațiile specifice sezonului de iarnă vor fi abundente în zonele aflate sub incidența unui COD GALBEN.

Așadar, Administrația Națională de Meteorologie a transmis, vineri dimineață, o atenționare COD GALBEN, valabilă pentru intervalul 08 ianuarie, ora 12:00 – 09 ianuarie, ora 04:00. Pentru această perioadă, specialiștii ANM anunță că în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge. De asemenea, local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum și în sudul și sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile.

Zonele vizate de CODUL GALBEN de ninsori (foto: ANM)

Conform meteorologilor, ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Informare de precipitații

De asemenea, ANM a anunțat, prin intermediul unei informări meteo, de această dată, că în intervalul 08 ianuarie, ora 10:00 – 09 ianuarie, ora 10:00, adică de vineri dimineață și până sâmbătă dimineață, se vor semnala temporar precipitații în cea mai mare parte a țării, dar îndeosebi în jumătatea de sud a țării, unde se vor acumula în general 15-25 l/mp.

”Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, exceptând Câmpia Română și Dobrogea, unde vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala și ninsori și lapoviță”, transmite sursa citată.

388 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger