AcasăUtileMeteoAtenție la vreme! Alertă meteo. Ploi, descărcări electrice și vijelii. Prognoză specială...

Atenție la vreme! Alertă meteo. Ploi, descărcări electrice și vijelii. Prognoză specială pentru București

Atenție la vreme! Alertă meteo. Ploi, descărcări electrice și vijelii. Prognoză specială pentru București (sursa foto: realitateadetulcea.net)

Vremea instabilă va afecta, în perioada imediat următoare, mai multe zone din țară.

Joi dimineață, specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au actualizat informarea meteo emisă în cursul zilei precedente.

Astfel, s-a anunțat că în intervalul 13 mai, ora 10:00 – 14 mai, ora 21:00 – adică de joi dimineață și până vineri seară – vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Mai exact, sunt prognozate averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, căderi de grindină.

”Aceste fenomene se vor semnala, joi (13 mai), îndeosebi în sudul, vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar vineri (14 mai) cu precădere în jumătatea de nord a țării.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…35 l/mp”, transmite ANM.

Prognoză specială pentru Capitală. Cum va fi vremea vineri

De asemenea, ANM a transmis și o prognoză specială pentru București, valabilă în același interval, respectiv 13 mai, ora 10:00 – 14 mai, ora 21:00.

Din care aflăm că în cursul zilei de joi cerul va avea înnorări temporare, vântul va sufla slab și moderat, iar la nivel termic maxima se va situa în jurul a 21 de grade Celsius.

Odată cu lăsarea serii, însă, pot să apară precipitații și intensificări ale vântului. ”În orele serii și la începutul nopții (13/14 mai) va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor putea depăși 10 l/mp”, conform ANM.

Pentru ziua de vineri, 14 mai, veștile sunt destul de bune, inclusiv la nivel de temperaturi. Meteorologii spun că vremea va fi în general frumoasă, în Capitală, și normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40-50 km/h, la începutul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Conform prognozei, vineri temperatura maximă va fi de 23-24 de grade Celsius.

181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger