AcasăUtileMeteoANM, prognoză specială pentru București, până pe 7 august. Când mai scad...

ANM, prognoză specială pentru București, până pe 7 august. Când mai scad temperaturile în Capitală

Dacă miercuri și joi vremea va fi călduroasă în București, o undă de speranță, venită de la meteorologi, ar fi că vineri vor mai scădea temperaturile în Capitală. Până atunci, însă, locuitorii Capitalei vor avea de înfruntat și disconfortul termic ridicat.

În contextul în care miercuri și joi Capitala – asemeni altor județe din sudul și sud-estul țării – se află sub incidența unei atenționări COD GALBEN în care se anunță caniculă și disconfort termic – VEZI AICI, s-a aflat că specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis și o prognoză specială pentru București. Este avut în vedere intervalul 4 august ora 10:00 – 7 august ora 10:00, adică până sâmbătă dimineață.

Astfel, pentru ziua de miercuri, se anunță o vreme călduroasă. Concret, pentru intervalul 04.08.2021 ora 10:00 – 05.08.2021 ora 09:00 informațiile de la ANM pentru București sunt următoarele: ”Vremea va fi călduroasă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara va crește probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 19…22 de grade”.

Maxima zilei de joi, 5 august, în Capitală

Joi va fi și mai cald în București, comparativ cu ziua de miercuri, cu o maximă de 36-37 de grade, fiind anunțate, în special seara, și ploi torențiale, dar și intensificări ale vântului.

Concret, pentru intervalul 05.08.2021 ora 09:00 – 06.08.2021 ora 09:00 prognoza indică următoarele: ”Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil, cu dezvoltări noroase convective mai ales în orele serii, ce vor determina intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și posibil vijelie și grindină. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade”.

Când mai scad temperaturile în Capitală

Din câte reiese din prognoza specială pentru București comunicată de ANM, abia vineri se va remarca o scădere la nivel de temperaturi. Sunt, așadar, vești mult-așteptate de către persoanele care suportă cu greu arșița verii. În schimb, sunt anunțate ploi.

Pentru intervalul 06.08.2021 ora 09:00 – 07.08.2021 ora 09:00, prognoza indică următoarele: ”Valorile termice vor scădea semnificativ, iar temporar înnorările vor fi accentuate. Mai ales în cursul zilei vor fi averse, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade”.

141 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Au apărut primele cireşe pe tarebele din pieţele noastre. Te uiţi şi pleci! Preţul, prohibitiv

Pe tarebele pieţelor din Oradea au apărut primele cireşe din anul 2024. Sunt de import, din America de Sud, iar preţul este unul prohibitiv.O...

Sateliții kamikaze

Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei în 24 februarie 2022. Tot atunci Rusia a început o operațiune spațială:  a efectuat o serie de lansări...