AcasăUtileMeteoANM a emis COD GALBEN! Ploi torențiale, grindină și vijelii - HARTA...

ANM a emis COD GALBEN! Ploi torențiale, grindină și vijelii – HARTA județelor afectate/Prognoza specială pentru București

COD GALBEN emis de meteorologi! Sunt anunțate vijelii și ploi torențiale - HARTA zonelor vizate/ ANM, prognoză specială pentru București (sursa foto: realitateadetulcea.net)

Cele mai recente informații ce vin de la meteorologi indică faptul că, în orele următoare, vor fi episoade cu vreme instabilă. Sunt prognozate ploi torențiale, descărcări electrice, dar și grindină și posibile vijelii.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineață, un COD GALBEN, ce va intra în vigoare la prânz și va rămâne valabil până târziu după lăsarea serii. Intervalul vizat este 29 mai, ora 12 – 29 mai, ora 23. Conform hărții, 16 județe se vor afla – integral sau parțial- sub incidența acestei atenționări meteo.

Mai exact, meteorologii au anunțat, prin intermediul atenționării COD GALBEN, că, în intervalul menționat, „local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, în vestul Transilvaniei, Oltenia, în sud-estul Munteniei și în Dobrogea”.

foto: meteoromania.ro

Conform ANM, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Meteorologii menționează, însă, că astfel de fenomene vor fi, pe arii mai restrânse, și în celelalte regiuni.

Prognoză specială pentru Capitală: posibile ploi și descărcări electrice

Tot luni dimineață, ANM a emis și o prognoză specială pentru București, pentru intervalul 29 mai, ora 12 – 29 mai, ora 23. Chiar dacă nu se va afla sub incidența CODULUI GALBEN, Capitala nu va fi ocolită, se pare, cu totul de ploi.

Conform prognozei speciale, în București cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiază și seara când, conform ANM, „vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice”.

Nu va lipsi nici vântul. Meteorologii anunță că temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de până la 40….50 km/h.

Luni, în București temperatura maximă va fi de 25…26 de grade.

232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger