AcasăUtileMeteoANM a emis COD GALBEN de VISCOL. Ce zone sunt vizate -...

ANM a emis COD GALBEN de VISCOL. Ce zone sunt vizate – HARTA/ Prognoză specială pentru București

ANM a emis COD GALBEN de VISCOL. Ce zone sunt vizate - HARTA/ Prognoză specială pentru BucureștiANM a emis COD GALBEN de VISCOL. Ce zone sunt vizate - HARTA/ Prognoză specială pentru București (sursa foto: actualdecluj.ro)

Pe final de săptămână, s-a aflat că meteorologii au emis o atenționare COD GALBEN de viscol, ce va fi valabilă până sâmbătă dimineață.

E vorba despre un mesaj de atenționare emis pentru intervalul 28 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 08. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în răstimpul avut în vedere, „la munte, în special la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, zăpada troienită și vizibilitatea redusă”.

Totodată, meteorologii atrag atenția asupra faptului că vineri, 28 ianuarie, vor fi intensificări ale vântului, pe arii restrânse, și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Oltenia, cu viteze de 45…55 km/h.

De asemenea, ANM anunță că începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (29/30 ianuarie), vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, îndeosebi la munte, unde va fi viscol.

foto: meteoromania.ro

Prognoză specială pentru București

Pentru același interval, respectiv 28 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 08, este în vigoare și o prognoză specială pentru București, emisă de ANM. Pentru Capitală, veștile sunt cât se poate de bune.

Astfel, aflăm că vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată din calendar. Iar temperatura maximă va fi de 8-9 grade, în timp ce minima se va situa în jurul a -2 grade, spun meteorologii.

Totodată, cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, transmit specialiștii ANM, iar vântul va sufla slab și moderat.

183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger