AcasăUtileMeteoHarta județelor unde va ninge! Vezi dacă te bucuri de prima zăpadă...

Harta județelor unde va ninge! Vezi dacă te bucuri de prima zăpadă pe 2020!

ANM a emis COD GALBEN de ninsori! Cum va fi vremea în Capitală, pe finalul săptămânii (sursa foto: ziaruldevrancea.ro)

Vremea se răcește, pe finalul acestei săptămâni, iar meteorologii avertizează că vor apărea în peisaj precipitații specifice iernii.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri dimineață, o atenționare COD GALBEN, care va intra în vigoare în cursul serii. Mesajul specialiștilor este valabil pentru intervalul 20 noiembrie, ora 20:00 – 21 noiembrie, ora 14:00.

Meteorologii spun că în cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali vor cădea ninsori, ”iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent”. Și că ”din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (20 /21 noiembrie) și în prima parte a zilei de sâmbătă (21 noiembrie) în sudul și sud-vestul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă”.

Mai multe județe se vor afla, integral sau doar parțial, sub incidența acestei atenționări, după cum se poate vedea din harta atașată.

foto: ANM

Prognoză specială pentru București

La nivelul Capitalei sunt anunțate ploi trecătoare. ANM a emis o prognoză specială pentru București, pentru perioada vineri, 20 noiembrie, ora 15- sâmbătă, 21 noiembrie, ora 14.
Pentru prima parte a intervalului, respectiv începând de vineri după-amiază și până sâmbătă dimineață, la ora 8, meteorologii spun că în Capitală cerul va fi mai mult noros, cu o probabilitate mai mare să apară, trecător, ploi slabe după miezul nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului, când viteza la rafală va atinge 35-40 km/h. Termometrele vor arăta o maximă de 9-10 grade, iar cea minimă în jurul a 4 grade Celsius.

Pentru sâmbătă, intervalul orar 8 -14, ANM avertizează că vremea se va răci, iar în primele ore ale intervalului, trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat, iar maxima se va situa între 5-6 grade.

Informarea meteo, actualizată

Totodată, ANM a actualizat informarea meteo emisă în cursul zilei de joi, astfel că, mai nou, s-a anunțat că în intervalul 20 noiembrie, ora 15:00 – 21 noiembrie, ora 14:00 sunt anunțate precipitații temporare în cea mai mare parte a țării. Îndeosebi în centrul României, în sud-vestul și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși, pe arii restrânse, 15-20 l/mp.

La munte, treptat, vor predomina ninsorile, iar în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.
Și vântul se va simți în peisaj, cu intensificări în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40-50 km/h. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60-70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Totodată, meteorologii amintesc că pe finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată din calendar.