AcasăUtileMeteoAlertă METEO, vine urgia peste Capitală! Cod galben de ninsori abundente. Avertisment...

Alertă METEO, vine urgia peste Capitală! Cod galben de ninsori abundente. Avertisment de ultimă oră

ninsoriAlertă METEO, vine urgia peste Capitală! Cod galben de ninsori abundente. Avertisment de ultimă oră

Iarna își intră în drepturi. Sunt prognozate ninsori însemnate în Capitală, pentru noaptea de duminică spre luni, stratul de zăpadă depus urmând să aibă o grosime de circa 15 centimetri.

Meteorologii au emis, duminică, o atenționare cod galben de ninsori abundente și intensificări ale vântului, pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Munții Banatului și zona Carpaților Meridionali.

foto ANM

Atenționarea cod galben intră în vigoare duminică, la ora 18.00 și este valabilă până luni, la ora 14.00, transmite ANM. Se vor semnala ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului.

Ninsori abundente în sudul țării

În noaptea de duminică spre luni în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar luni în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10 – 20 cm și izolat 30 – 40 cm.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45 – 55 km/h în regiunile sudice și de 60 – 70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri, temporar viscolind ninsoarea.

Vremea rămâne rece

În același timp este în vigoare o atenționare de vreme rea în aproape toată țara, până miercuri la ora 13.00. În acest interval, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantități, local de peste 15 – 30 l/mp.

Temporar va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan și Dobrogea vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și se va forma polei. În a doua parte a săptămânii viitoare, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Local și temporar va mai ninge.

author avatar
Andreea Vlad