AcasăUtileMeteoAlertă meteo emisă sâmbătă, 21 mai. COD GALBEN de vijelii: HARTA județelor...

Alertă meteo emisă sâmbătă, 21 mai. COD GALBEN de vijelii: HARTA județelor vizate/ANM, prognoză specială pentru București

Alertă meteo! COD GALBEN de vijelii: HARTA județelor vizate/ANM, prognoză specială pentru București (sursa foto: impact.ro)

Pentru a doua parte a zilei de sâmbătă sunt anunțate, în unele zone din țară, perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis, în dimineața acestei zile, o atenționare ce va intra în vigoare după-amiază. Și va fi valabilă în intervalul 21 mai, ora 15 – 21 mai, ora 22.

Vijelii și averse ce vor avea şi caracter torenţial

Conform hărții ce însoțește acest mesaj venit de la meteorologi, șase județe se vor afla sub incidența atenționării tip COD GALBEN. Și anume Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Suceava, Botoşani și Iaşi. În aceste județe prognoza indică faptul că se vor produce, între altele, vijelii, dar și frecvente descărcări electrice.

foto: meteoromania.ro

Potrivit ANM, „în intervalul menționat, în nordul și nord-estul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat de peste 80…90 km/h), averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat grindină”.

Meteorologii menționează, totodată, că în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp.

Prognoză specială pentru București: vreme călduroasă

În Capitală, se anunță o zi cu o temperatură maximă de peste 30 de grade Celsius și fără manifestări ale instabilității atmosferice.

Tot sâmbătă dimineață, în 21 mai, ANM a transmis și o prognoză specială pentru București, pentru același interval orar: 15:00 – 22:00. Din care aflăm că în Capitală vremea va fi frumoasă, dar călduroasă.

Cerul va fi mai mult senin, vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade.

425 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger