AcasăUtileMeteoAlertă meteo de ULTIMA ORĂ! ANM a emis COD PORTOCALIU: ninsori și...

Alertă meteo de ULTIMA ORĂ! ANM a emis COD PORTOCALIU: ninsori și viscol

Alertă meteo de ULTIMA ORĂ! ANM a emis COD PORTOCALIU: ninsori și viscol (foto: jurnaluldebuzau.ro)

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat mesajele despre vreme, anunțând în ce zone vor mai cădea ninsori în intervalul următor.

Astfel, a fost emis un COD PORTOCALIU, valabil în intervalul orar 10:00 – 21:00. ”În cursul zilei de miercuri (27 ianuarie), în județele Constanța și Tulcea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 70…80 km/h, va ninge însemnat cantitativ, zăpada va fi viscolită și troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m”, avertizează specialiștii ANM.

Patru județe, sub COD GALBEN

foto: ANM

Patru județe se vor afla, parțial sau integral – VEZI HARTA – sub incidența unui COD GALBEN de ninsori. Prin intermediul acestei atenționări, emise pentru intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 10:00, se anunță că în Dobrogea, estul Munteniei și în sud-estul Moldovei va continua să ningă moderat cantitativ. Precipitațiile specifice sezonului de iarnă se vor depune într-un strat nou de zăpadă neuniform și consistent, spun meteorologii.

De asemenea, în aceste zone se va semnala și vânt. Sunt anunțate rafale în general de 55-65 km/h, care vor viscoli ninsoarea și vor duce la scăderea semnificativă a vizibilității.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Totodată, ANM transmite, de această dată prin intermediul unei informări meteorologie, valabile pentru perioada 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 10:00, că în zonele estice și sud-estice vântul va avea intensificări și că local vor fi rafale în general de 50-60 km/h. ”În zona Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75…85 km/h și va fi viscol”, potrivit mesajului venit de la meteorologi.

Nu în ultimul rând, specialiștii ANM spun că vor continua să cadră ninsori, temporar, în centrul și sudul Munteniei și local în Moldova, precum și în zonele montane.