AcasăUtileMeteoAlertă meteo! COD GALBEN: ploi și vijelii în aproape toată țara/Până când...

Alertă meteo! COD GALBEN: ploi și vijelii în aproape toată țara/Până când e valabilă atenționarea de la ANM

Alertă meteo! COD GALBEN: ploi și vijelii în aproape toată țara/Până când e valabilă atenționarea de la ANM (sursa foto: stiri.botosani.ro)

Vremea se anunță capricioasă, în următoarele ore, și nu vor lipsi aversele torențiale, însoțite de descărcări electrice.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri, 27 aprilie, o atenționare meteo COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de apă. Alerta meteo e valabilă până joi seară târziu. Mai exact, cu excepția a două județe – Constanța și Tulcea, toată țara se va afla sub „umbrela” acestei atenționări meteo, ce va fi valabilă în intervalul 27 aprilie, ora 12 – 28 aprilie, ora 23.

Răstimp în care, atrag atenția meteorologii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. „Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și pe alocuri intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp”, potrivit ANM.

foto: meteoromania.ro

Prognoză specială pentru București: averse și descărcări electrice

Și Capitala se va afla sub incidența acestei atenționări meteo. E de menționat, totodată, faptul că ANM a transmis și o prognoză specială pentru București, pentru intervalul 27 aprilie, ora 12 – 28 aprilie, ora 23.

Din care aflăm că în Capitală cerul va avea înnorări temporare, iar începând din seara zilei de miercuri vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, posibil cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi în medie de 15…20 l/mp”, anunță ANM.

Cât privește regimul termic din Capitală, ANM anunță că miercuri temperatura maximă va fi de 24-26 de grade. Iar joi maxima se va situa în jurul a 20 de grade, în timp ce temperatura minimă va fi de 10-12 grade.

Vremea rea a dat mari bătăi de cap în județul Vaslui

sursa foto: observatornews.ro

Episoade de vreme rea au avut loc și în perioada Paștelui ortodox. Încă de marți seară s-au aflat detalii despre efectele furiei naturii abătute asupra unor localități din județul Vaslui.

Zeci de gospodării din județul Vaslui au fost lovite de viituri puternice, potrivit stirileprotv.ro. Apa a rupt garduri și poduri, iar grindina a afectat culturile. Cea mai afectată a fost, potrivit aceleiași surse, localitatea vasluiană Valea lui Darie, acolo unde aproape 20 gospodării au fost inundate. Și în comuna Roșiești, din același județ, a plouat însemnat cantitativ.

341 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger