AcasăUtileMeteoAlertă meteo! COD GALBEN de vijelii, ploi torențiale și grindină. HARTA zonelor...

Alertă meteo! COD GALBEN de vijelii, ploi torențiale și grindină. HARTA zonelor vizate

Alertă meteo! COD GALBEN de vijelii, ploi torențiale și grindină. HARTA zonelor vizate (sursa foto: realitateadetulcea.net)

Vremea se anunță temporar instabilă, vineri, în unele zone din țară, motiv pentru care meteorologii au emis o atenționare COD GALBEN.

Atenționarea a intrat în vigoare vineri, 13 mai, la ora 12 și va fi valabilă până la ora 23 a acestei zile.

Zonele aflate sub atenționarea COD GALBEN

foto: meteoromania.ro

Conform informațiilor venite de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Meteorologii anunță că vor fi frecvente descărcări electrice, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat de peste 80…90 km/h), grindină și averse torențiale. „Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp”, potrivit ANM.

Specialiștii ANM au anunțat, totodată, că vineri, 13 mai, vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar sâmbătă, 14 mai, în regiunile sudice, sud-estice și la munte.

Prognoză specială pentru București – maximă de 32-32 de grade

De asemenea, ANM a transmis și o prognoză specială pentru București, valabilă în intervalul 13 mai ora 12 – 13 mai ora 23.

Din care aflăm că în Capitală vremea va fi călduroasă, cu o temperatură maximă de 32-33 de grade.

Cerul va fi senin, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, iar vântul va sufla slab până la moderat, mai anunță ANM.

347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger