AcasăUtileMeteoAlertă meteo! COD GALBEN de vânt și ninsoare viscolită - zonele vizate...

Alertă meteo! COD GALBEN de vânt și ninsoare viscolită – zonele vizate de atenționarea ANM

Alertă meteo! COD GALBEN de vânt și ninsoare viscolită - zonele vizate de atenționarea ANMAlertă meteo! COD GALBEN de vânt și ninsoare viscolită - zonele vizate de atenționarea ANM (sursa foto: maramedia.ro)

Sunt vești de ultimă oră venite de la meteorologi, cu privire la vremea din intervalul imediat următor.

Mai exact, cu privire la zonele unde vântul va avea intensificări temporare, dar și unde se vor semnala precipitații specifice sezonului de iarnă, respectiv ninsori.

În primă fază, e de precizat faptul că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică o informare meteo, valabilă în intervalul 26 noiembrie, ora 10 – 27 noiembrie, ora 08, respectiv până sâmbătă dimineață, prin intermediul căreia se precizează că vor fi intensificări ale vântului în regiunile vestice și estice ale țării, unde local și temporar vor fi rafale în general de 50…60 km/h.

De asemenea, specialiștii ANM transmit că în zona de munte, mai ales la altitudini mari, viteza vântului va depăși 70…80 km/h și trecător va ninge.

A fost emis și un COD GALBEN

(sursa foto: meteoromania.ro)

Totodată, ANM a transmis, de această dată prin intermediul unei atenționări COD GALBEN, ce va intra în vigoare vineri la prânz și va fi valabilă în perioada 26 noiembrie, ora 12 – 27 noiembrie, ora 02, că „în intervalul menționat, în Banat, iar în cursul nopții și pe litoral, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60…80 km/h”.

De asemenea, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 de metri, rafalele vor depăși 90…100 km/h și temporar va ninge viscolit.

Prognoză specială pentru București

Și tot vineri dimineață, ANM a transmis o prognoză specială pentru București, pentru intervalul 26 noiembrie, ora 10 – 27 noiembrie, ora 08.

Din care aflăm că în Capitală vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil. Vor fi înnorări spre seară și la începutul nopții, când trecător va ploua. Vântul va sufla moderat.

Cât privește regimul termic, meteorologii transmit că temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 4 grade.