AcasăUtileMeteoALERTĂ de vreme rea, prognoză specială pentru București! Ninsori, ger și vânt...

ALERTĂ de vreme rea, prognoză specială pentru București! Ninsori, ger și vânt puternic, anunță ANM

Alertă de vreme rea. Ninsori, ger și vânt puternic - zonele vizate/ANM, prognoză specială pentru BucureștiAlertă de vreme rea. Ninsori, ger și vânt puternic - zonele vizate/ANM, prognoză specială pentru București (sursa foto: obiectivdesuceava.ro)

Vremea se răcește, în mai multe zone din țară, și nu vor lipsi precipitațiile. Meteorologii transmit că de marți până vineri, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților în vestul, nordul și centrul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, în dimineața zilei de luni, o informare meteo, valabilă pentru intervalul 10 ianuarie, ora 10 – 12 ianuarie, ora 10.

Informare meteo: ploi, lapoviță și ninsoare, dar și vânt

Conform meteorologilor, în Oltenia și sudul Banatului vor fi precipitații moderate cantitativ (15…25 l/mp), la început predominant sub formă de ploaie, iar din noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie), treptat acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă.

„În grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în Munții Banatului va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent”, anunță ANM.

Unde lovește gerul

Meteorologii menționează că precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala local și în restul teritoriului, în special în noaptea de luni spre marți, dar și pe parcursul zilei de marți, 11 ianuarie. Dinspre ANM se atrage atenția că pe arii restrânse se va forma polei.

Și tot din textul informării meteo reiese că vântul va avea intensificări în est și sud și pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, trecător viscolind ninsoarea.
E important de avut în vedere faptul că ANM transmite și că „în intervalul 11 – 14 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților în vestul, nordul și centrul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest”.

Atenționări COD GALBEN – intensificări ale vântului

foto: meteoromania.ro

Totodată, ANM a emis, luni, două atenționări COD GALBEN. Prima dintre ele va intra în vigoare peste doar câteva ore și va fi valabilă în intervalul 10 ianuarie, ora 14 – 11 ianuarie, ora 11, răstimp în care, conform ANM, în sudul și estul Munteniei, în Dobrogea și sudul Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h. Meteorologii atrag atenția că în zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 60…70 km/h.

Cealaltă atenționare COD GALBEN va fi valabilă în intervalul 11 ianuarie, ora 11 – 12 ianuarie, ora 10. Meteorologii anunță că pe parcursul zilei de marți, 11 ianuarie, vântul va continua să aibă intensificări în estul Munteniei, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55…65 km/h. Vântul va sufla și mai puternic în zona Carpaților de Curbură și pe litoral, unde rafalele vor depăși 65…75 km/h.

Prognoză specială pentru București

Totodată, ANM a emis, luni, o prognoză specială pentru București, valabilă până miercuri dimineață, pe 12 ianuarie. Din care aflăm că și în Capitală se va răci vremea. Nu vor lipsi precipitațiile, fiind posibil să ningă slab.

Astfel, pentru intervalul 10 ianuarie, ora 10 – 11 ianuarie, ora 8, meteorologii anunță că vremea rămâne închisă. „Pe parcursul zilei trecător va ploua slab, iar noaptea se pot semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare”, conform ANM.

De asemenea, meteorologii transmit că vântul se va intensifica, mai ales după orele amiezii, astfel că va avea rafale ce vor atinge 50…55 km/h, amplificând senzația de frig.

Despre regimul termic, aflăm că temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Temperatura maximă de marți

Nici pentru intervalul 11 ianuarie, ora 8 – 12 ianuarie, ora 10 veștile nu sunt mai bune. Și asta având în vedere că meteorologii spun că vremea se va răci față de ziua precedentă, iar cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului, când vor fi condiții de ninsoare slabă.

Nu va lipsi nici vântul, vare va avea intensificări pe parcursul zilei, cu rafale de 45…50 km/h, amplificând senzaţia de frig, pentru ca apoi să slăbească treptat în intensitate.
Cât despre temperaturi, aflăm că maxima se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

354 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger