AcasăUtileMeteoAlertă de vreme rea! Mai multe zone din țară, sub COD GALBEN...

Alertă de vreme rea! Mai multe zone din țară, sub COD GALBEN de ploi torențiale și descărcări electrice/Prognoză specială pentru Capitală

Vremea se anunță destul de caldă, joi, în multe zone din țară, dar nu vor lipsi nici manifestările de instabilitate atmosferică.

Drept pentru care, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis, în 9 iunie, o atenționare COD GALBEN. Sub incidența căreia se vor afla, timp de mai multe ore, integral sau doar parțial, nu mai puțin de 17 județe din țară.

Harta județelor aflate sub „umbrela” CODULUI GALBEN

Atenționarea meteo a intrat în vigoare în urmă cu scurt timp și va fi valabilă în intervalul 9 iunie, ora 12 – 9 iunie, ora 21, adică până joi seară.

foto: meteoromania.ro

În răstimpul avut în vedere, meteorologii anunță că în Crișana, Maramureș, local în Transilvania, Banat și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Asta înseamnă că se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină și vijelii. „Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp”, conform ANM.

Potrivit meteorologilor, astfel de manifestări vor fi pe arii restrânse și în restul țării.

Prognoză specială pentru București: posibile averse, îndeosebi spre seară

Și tot joi ANM a transmis, prin intermediul unei prognoze speciale pentru zona municipiului București, valabile tot în intervalul orar 12 -21, că în Capitală vremea se va menține apropiată de normalul termic al perioadei.

„Cerul va fi variabil și, mai ales spre seară, vor fi posibile averse și descărcări electrice” – spun meteorologii. Vântul va sufla în general moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius.

312 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger