AcasăUtileMeteoAlertă de ger în România! Un val de aer polar aduce temperaturi...

Alertă de ger în România! Un val de aer polar aduce temperaturi negative în cea mai mare parte a țării / Unde va ninge

gerAlertă de ger în România! Un val de aer polar aduce temperaturi negative în cea mai mare parte a țării / Unde va ninge

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o răcire accentuată a vremii în România. Un val de aer polar va aduce ger în mai multe zone. Vor cădea și precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

Conform specialiștilor ANM, după un weekend cu temperaturi de primăvară, care vor trece frecvent de 15 – 16 grade, un val de aer polar va pătrunde în România.

Un val de aer polar ajunge în România

Valorile de temperatură vor fi cuprinse între -6 şi 10 grade Celsius cu cele mai scăzute valori în vest, centru nord dar şi în zonele montane.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu a anunțat cum va fi vremea săptămâna viitoare.

Conform meteorologului, diferențele între valorile din weekend și cele de săptămâna viitoare vor fi mai mari de 15 grade.

“Diferențele de temperaturi vor fi mai mari de 15 grade Celsius. Răcirea se va simți în special în partea de vest, nord-vest a țării. Dacă mâine vom consemna valori minime de 14 – 16 grade, ei bine iată duminică de 7, 9 grade.

Se vor înregistra temperaturi negative

Săptămâna va debuta în partea de Vest a țării cu valori de numai 0, -2 grade, în timp ce în sud se vor înregistra valori de 9, 10 grade, dar de marți răcirea va fi semnificativă în toată țara și mai ales în zilele de miercuri și joi”, a spus șefa ANM, la Antena 3 CNN.

România va fi afectată de frontul de frig arctic care va cuprinde Europa de la nord la sud, dinspre Regatul Unit și Irlanda, apoi în restul Europei de Vest și Centrale.

Temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute decât în ​​mod normal, cea mai rece pentru acest sezon de iarnă de până acum, potrivit severe-weather.

author avatar
Andreea Vlad
647 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger