AcasăUtileMeteoAlertă de caniculă! Val de căldură în România. La cât vor urca...

Alertă de caniculă! Val de căldură în România. La cât vor urca temperaturile, conform ANM/Prognoză specială pentru București

Se anunță zile cu temperaturi ridicate, în mai multe zone din țară. Conform meteorologilor, valul de căldură și canicula vor cuprinde, luni, Banatul și Oltenia, iar în zilele următoare se vor extinde și în alte zone ale țării.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni dimineață o informare meteorologică anunțând zonele ce vor fi afectate de acest val de căldură ce se va semnala timp de mai multe zile.

Informare meteo pentru intervalul 10 – 14 iulie

Informarea meteo va fi valabilă în intervalul 10 – 14 iulie, așadar de luni și până vineri.

„Luni, valul de căldură și canicula vor cuprinde Banatul și Oltenia, iar în zilele următoare se vor extinde și în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, Transilvania și Crișana”, anunță ANM.

Conform informării meteo, temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade. „Și disconfortul termic se va accentua în special în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, atrag atenția specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Prognoză specială pentru București. ANM: De marți, vremea va deveni caniculară

ANM a emis, tot luni, și o prognoză specială pentru zona municipiului București, pentru intervalul 10 iulie, ora 10- 14 iulie, ora 21. Așadar, e vorba despre o prognoză ce va fi valabilă până vineri seară.

Aflăm că nici Capitala nu va fi ocolită de acest val de căldură. De marți, vremea va deveni caniculară – atrag atenția meteorologii.

„Temperatura aerului va fi în creștere, iar de marți vremea va deveni caniculară, disconfortul termic se va accentua și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, maximele vor fi de 34…37 de grade și minimele de 18…21 de grade”, transmit specialiștii ANM.

Nu sunt singurele vești ce vin de la ANM cu privire la vremea din Capitală, din intervalul următor. „Cerul va fi variabil, iar îndeosebi marți și vineri după-amiaza vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului”, a mai transmis Administraţia Naţională de Meteorologie în prognoza specială pentru zona municipiului București.

197 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

S-a POCĂIT: A BĂUT DUPĂ IOHANNIS!

Păi nu mai suntem și noi corecți? Domnii mari bărbați de stat? Atunci barem recunoașteți franc că nu vă deranjează chiar așa din cale...

UPDATE. Senatul a decis: Cîțu rămâne fără imunitate parlamentară. Poate fi anchetat de DNA

UPDATE Senatorii l-au lăsat pe fostul premier Florin Cîțu - actualmente membru al Senatului - fără imunitate parlamentară, dând, practic, undă verde solicitării DNA...