AcasăUtileMeteoAjunge Furtuna Isha și în România? Explicații de la șefa ANM

Ajunge Furtuna Isha și în România? Explicații de la șefa ANM

foto: arhivă/sursa foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă/Facebook

Furtuna Isha ajunge și la noi în țară – reiese din spusele specialiștilor. Ciclonul care a generat avertizări tip coduri roşii şi portocalii în nordul şi vestul Europei ajunge în România.

Răcirea semnificativă a vremii s-a resimțit deja încă de la sfârșitul săptămânii trecute. Meteorologii spun că, până miercuri, cel puțin, temperaturile vor rămâne negative, iar apoi vremea se încălzește, dar nu vom scăpa de precipitații.

Alte ninsori, după episodul de ger

Așadar, vremea foarte rece, geroasă chiar, va continua și în zilele următoare, conform meteorologilor.

„Vom avea predominant ninsori, dar și în zona montană înaltă, în toate masivele, unde, dacă la început vorbim de ninsori, la mijlocul acestei săptămâni, după episodul de ger, pentru că temperaturile vor mai crește, nu simțitor, dar vor deveni în general pozitive ziua, și chiar și minimele, pe parcursul nopților, vor mai crește, aceste ninsori, care la început vor predomina în regiunile intracarpatice și în zonele de munte, vor traversa și partea de sud-est și est a României”, a explicat directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, la Antena 3.

Vine Isha și la noi?

Și țara noastră ar urma să fie lovită de furtuna Isha. E vorba de fenomenul meteo care a cauzat mari bătăi de cap din nordul și vestul Europei, unde au fost emise avertizări de vreme rea.

Șefa ANM a anunțat că în zilele următoare vântul – care va sufla cu putere, mai ales la munte, dar și în zonele mai joase de relief – va amplifica senzația de frig.

„Ce avem dinspre partea de vest a Europei, intersecția unor mase de aer foarte reci, la contactul cu masa de aer dinspre latitudini nordice, care aduce acest val de aer polar, aduce și intensificările de vânt.

Pentru că și în zona montană, la noi, vom vorbi la mijlocul acestei săptămâni, în intensificare, de viteze ale vântului mai mari de 60-80 km/h, cu siguranță și în zonele mai joase de relief, viteze de 40-50 km/h, în condițiile valorilor preponderent negative, vor amplifica senzația de rece”, a spus directorul ANM.

 

 

author avatar
Andrei Coman
581 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger