AcasăUtileMăsură neașteptată a Prefecturii Capitalei. Au fost suspendate examenele auto. Care sunt...

Măsură neașteptată a Prefecturii Capitalei. Au fost suspendate examenele auto. Care sunt motivele

Aspirantii la permis plateau 300 de euro pentru a nu pica traseul

La numai două săptămâni de la reluarea examenelor auto pentru obținerea permisului de conducere, iată, că, Prefectura Capitalei a anunțat, miercuri, că se suspendă temporar aceste examene.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei, se suspendă temporar, începând de joi, activitatea de examinare la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

„Prefectul Municipiului București a emis ordinul potrivit căruia, începând cu data de 02.07.2020, se suspendă temporar următoarele activități ale Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor București:

-proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere;

-proba practică pentru obţinerea permisului de conducere;

-înregistrarea dosarelor candidaţilor pentru susţinerea probei teoretice în vederea obținerii permisului de conducere;

-programarea pentru susţinerea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere”, se arată în comunicat.

Când se reiau examinările

Decizia a fost luată „având în vedere prevederile Ordinului ministrului sănătății nr. 313 din 26.02.2020 pentru instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei, în aplicarea art. 4 alin. (6) și alin. (7) din Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu prevederile art. 275 alin. (1) din O.U.G nr. 57/2019 privind Codul administrativ,

Potrivit acestora, reluarea acestor activităţi va fi comunicată publicului în timp util”, se arată în communicat.

După două luni și jumătate în care examenele auto au fost sistate, proba practică s-a reluată la jumătatea lunii iunie.

În toată țară au susținut, numai în prima zi de examinare, la proba practică aproximativ 1200 de persoane, dintre care 300 numai în Capitală.

Cu toții au purtat măști de protecție și li s-a măsurat temperatura înainte de plecare. Dacă aveau peste 37,3 grade ar fi fost dați jos.

Apoi, volanul și toate obiectele cu care candidații au intrat în contact au fost dezinfectate, de fiecare dată, potrivit stiri.tvr.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu