Cauta

Măștile de protecție sunt obligatorii în școli. Medicii pediatri, sfaturi pentru părinți

Măștile de protecție ajută la limitarea răspândirii virusului COVID-19, însă acest lucru nu înseamnă că pot fi acceptate și purtate cu ușurință, în special de copii.

Una dintre problemele importante ale începutului de an școlar este cum copiii vor fi învățață să poarte măștile de protecție, cel puțin 4 ore cât timp vor fi prezență fizic în școli.

În acest sens, Medicii pediatrii din toată țara susțin că ajutorul părinților este decisiv în educarea copiilor de a suporta măștile de protecție.

Specialiștii consideră că cei mici înțeleg rostul măștilor medicinale, le acceptă și folosesc perfect.

„Copiii înțeleg exact rostul măștilor medicale! Le acceptă ușor și folosesc perfect, câtă vreme părinții nu le imprimă grija și spaimele lor”, a spus unul dintre medici.

Potrivit deciziei autorităților purtarea măștii este obligatorie de la clasa pregătitoare în sus.

„Contează să îi educi acasă. Ei înțeleg mult mai bine decât noi și mult mai repede. Sunt un burete de inteligență, deci dacă le explicăm simplu despre ce e vorba o poartă fără probleme” , susține un părinte.

Măștile concepute pentru adulți nu se potrivesc corect copiilor

Astfel, părinții sunt sfătuiți să opteze pentru măști potrivite pentru dimensiunea feței copilului, astfel încât acestea să acopere gura, nasul și bărbia și să nu aibă spații laterale sau să blocheze vederea copilului. De asemenea, părinții trebuie să se asigure că cei mici pot respira confortabil cu masca atunci când merg sau vorbesc.

Un medic pediatru susține că părinții nu trebuie să verse propriile spaime asupra copiilor și să îi descurajeze. Important este ca cei mici să știe să o pună și îndepărteze corect, fără să atingă ochii, nasul sau gura.

„Nu am purtat mască, fac buba și mă duce mama la spital! Cred că trebuie să le spunem copiilor și să îi ajutăm, nu să le vărsăm spaimele noastre și să îi descurajăm. Trebuie să aibă o barieră la față cum au bicicliștii care livrează pizza, deci orice fel de cârpă. Termenul folosit de Acadamia Americană de Pediatrie e cârpă pe față. Deci un material multistratificat personalizat pentru copil” , a precizat Mihai Craiu, medic pediatru.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Declin prelungit al pieței de lux? Brandurile nu vor scăpa de ”oboseala cumpărătorilor”
  • USR lucrează de zor. Pentru alții!
  • Cartel Alfa cere interzicerea vânzării activelor și acțiunilor companiilor de stat
  • Lovitură de grație dată regenerabilelor. Se raționalizează energia injectată în rețea
  • Leo Messi, marele absent înainte de All-Star Game din MLS
  • Fcsb, pusă la colțul rușinii în Europa
  • Sindicatele din Sănătate acuză: Guvernul taie din banii spitalelor publice ca să majoreze sumele pentru privați
  • Italia a decis: pușcării mai încăpătoare
  • Cad ultimele redute Hamas din Gaza?
  • Exit mobile version