AcasăUtileFuncționează Google Workspace cu Google Drive?

Funcționează Google Workspace cu Google Drive?

Google Drive, una dintre cele mai cunoscute soluții de stocare în cloud, este automat asociat unui cont de Gmail, fie el personal sau plătit. Cel puțin dublu spațiu de stocare în cloud, suport tehnic Google de bază 24/7 și funcții avansate de partajare, acestea sunt doar câteva dintre beneficiile Google Drive ca parte din suita Google Workspace.

În materialul următor îți vom explica ce presupune stocarea în cloud, cum funcționează Drive ca parte a platformei Workspace și cum îl poți testa, gratuit, vreme de 30 de zile, cu ajutorul unui partener Google local.

Ce este în fapt Google Workspace?

Google Workspace este o platformă dedicată echipelor care au nevoie de e-mail profesionist și de acces la toate instrumentele Google de productivitate. Sigur știi ce este Gmail, însă haide să-ți explicăm care sunt restul de aplicații incluse în această suită Workspace.

  • Aplicații prin care să te conectezi cu echipa: Gmail, Google Calendar, Google Chat, Google Meet
  • Aplicații cu care să creezi proiecte: Google Docs, Google Slides, Google Sheets, Google Forms, Google Keep, Google Sites, Jamboard
  • Aplicații pentru a stoca și accesa fișiere: Google Drive, Google Cloud Search
  • Aplicații pentru control admin: Admin, Vault, Endpoint, Work Insights

Cum funcționează Google Drive?

Cei mai mulți provideri de cloud public investesc în construirea unor spații dedicate securizate de stocare, prioritizând experiența utilizatorilor cu acestea. Google Drive, una dintre cele mai cunoscute astfel de soluții de stocare, se referă la spațiu cloud unde se încarcă automat fișierele create de utilizator și stocarea implicită pentru fișierele create în toate aplicațiile care fac parte din suita Google Workspace – Docs, Slides, Sheets și altele.

Chiar dacă nu are rost comparația Google Workspace vs Google Drive, totuși cele două sunt în strânsă legătură. În funcție de care ediție business a Google Workspace alegi, utilizatorii din compania ta vor avea 30 GB, 2 TB, 5 TB sau spațiu nelimitat de stocare în cloud.

Google Drive elimină riscul stocării locale de fișiere și pierderea acestora, salvând și sincronizând automat toate datele în cloud pentru a putea fi apoi accesate de oriunde doar utilizând contul Google. Astfel, Google Drive facilitează cooperarea echipelor de la distanță sau într-un mod hibrid.

Testează gratuit pentru 30 de zile Google Drive și suita Google Workspace alături de FOTC și descoperă dacă este soluția cloud potrivită pentru organizația ta.

Ce înseamnă de fapt stocarea în cloud?

Compania ta poate alege dintre numeroase soluții pentru stocarea resurselor IT sau chiar un mix din aceste soluții, în funcție de nevoi. Stocarea în cloud, așa cum se face cu Google Drive, reprezintă o infrastructură virtuală folosită pentru a stoca resurse și date. Cu un cloud public ca cel folosit de Google, compania ta se bucură de elasticitate și scalabilitate, un plan de backup pentru resurse și funcții de duplicare pentru acestea, cu garanția că nimic din datele stocate nu se va pierde.

Cu Google Drive, controlezi îndeaproape cine are acces la documente, facilitând colaborarea în echipă sau externă, cu clienți sau furnizori. Fișierelor stocare sau create în Drive le poți oferi permisiuni de editare, comentarii sau doar acces de vizionare pentru a fi mereu în control asupra cui poate modifica sau consulta anumite fișiere. Dacă decizi să partajezi documente în cadrul echipei, utilizatorii cu care lucrezi vor fi notificați pe mail-ul Google Workspace vizavi de fișierul și permisiunile primite.

Cât costă spațiul de stocare pe Google Drive?

Costurile Google Drive sunt strâns legate de costurile Google Workspace. Astfel, poți obține Google Drive în cele șase planuri Google Workspace.

Pentru companiile mici și mijlocii, de până la 300 de utilizatori, poți alege dintre:

  • Google Workspace Business Starter – 4,68 € pe lună pentru o licență – 30 GB spațiu cloud per utilizator pe Google Drive.
  • Google Workspace Business Standard – 9,36 € / lună pentru licență – 2 TB spațiu cloud per utilizator.
  • Google Workspace Business Plus – 15,60 € / lună pentru licență – 5 TB spațiu cloud per utilizator.

Pentru întreprinderile mari și corporații, există pachetele Google Workspace Enterprise, cu spațiu cloud nelimitat pentru fiecare licență.

Contactează FOTC România dacă vrei să folosești Google Drive și licențele Google Workspace în organizația de care aparții. Află mai mult despre costurile Google Workspace, beneficiezi de o perioadă de testare absolut gratuită, reduceri exclusive, migrarea datelor de pe o unitate privată sau de la un furnizor terță parte și asistență tehnică completă în limba română.