AcasăUtileCutremur în Vrancea. Care a fost magnitudinea

Cutremur în Vrancea. Care a fost magnitudinea

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat că un nou cutremur a avut loc în noaptea de 9 iulie.

Seismul a avut magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter și s-a produs în judeţul Vrancea, la adâncimea de 72 de kilometri.

Cutremurul a avut în apropierea orașelor Onești Nehoiu (15 km), Urlați (30 km), Mizil (30 km), Vălenii de Munte (33 km), Boldești-Scăeni (42 km).

Cutremurele din Romania de origine tectonica se produc de-a lungul unor falii crustale (situate la adancimi < 60km) sau la adâncimi intermediare (aproximativ între 60 și 200 km adâncime).

„Vrancea este cu roșu”

„O seria de cutremure de mică amplitudine pot previni un seism major, prin disiparea energiei. Vrancea nu este tipul acesta. Vrancea este asemenea unui vas, în care se toarnă apă, iar la un moment dat nu mai suportă presiunea şi cedează“, a explicat Gheorghe Mărmureanu, preşedintele de onoare al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

„Vrancea este cu roşu când se produce un cutremur de peste 7 -7,1. Nu se pune problema de un cutremur mare, cel puţin în viitorul apropiat. A fost o descărcare în sistem, care a fost foarte bună“, a mai declarat Mărmureanu, potrivit fanatik.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger