AcasăUtileCum sa pastram corect alimentele la rece

Cum sa pastram corect alimentele la rece

Ori de cate ori va ganditi la frigiderul dumneavoastra considerati probabil ca acesta  este cel mai sigur loc in care va puteti pastra alimentele. Ei bine, s-ar putea ca lucrurile sa nu stea chiar asa cum va inchipuiti.

Stiati, de exemplu, ca in sertarele pentru legume si fructe nivelul bacteriilor este 750 de ori mai mare decat cel pe care medicii il considera ca fiind sigur? Sau ca bacterii precum E.Coli 0157 ori salmonella sunt rezistente la frig? Nu trebuie sa disperam, totusi. Putem evita pericolul imbolnavirii respectand cateva regului simple.

  1. Evitati sa depozitati carnea pe raftul cel mai de sus al frigiderului.  Daca doriti sa o decongelati, cel mai indicat ar fi sa o puneti in vase acoperite pe raftul cel mai de jos. Asa evitati ca apa care se scurge in timpul decongelarii sa ajunga pe alte alimente, pe care le-ar putea contamina cu bacterii. Daca picaturi de apa de pe carne au ajuns pe branza sau pe salate, sa nu va mirati daca dupa consumare va alegeti cu dureri de stomac, diaree sau febra.
  2. Depozitati alimentele perisabile pe raftul cel mai de sus al frigiderului. Aceasta este zona cea mai rece si, ca atare, alimentele vor rezista mai mult.
  3. Pastrati branza separat de alte alimente. Nu o ingramaditi in aceeasi cutie cu mezelurile sau pestele. Pericolul de contaminare este foarte mare, iar bacteriile se pot transfera de la un aliment la altul.
  4. Pastrati mancarea gatita in zona mediana a frigiderului. Evitati sa o puneti la rece daca abia ati luat-o de pe aragaz sau nu este acoperita cu un capac.
  5. Separati legumele de fructe intrucat au nevoi diferite cand vine vorba de umiditate. Legumele au nevoie de mai multa, fructele, de mai putina. Daca in cazul legumelor este indicat sa le pastrati in pungi de plastic si sa le spalati de pamant inainte de a le introduce in frigider, in cazul fructelor, spalarea este recomandata chiar inainte de consum.
  6. Nu depozitati pe usa frigiderului decat alimente pe care le consumati repede (bauturi, iaurt) sau care se deterioreaza greu (conserve), intrucat aceasta este zona cea mai calda a aparatului.
author avatar
eNational
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger