AcasăUtileCum „păcălești” alcoolscopul când ești la volan. „Trucuri” pe care trebuie să...

Cum „păcălești” alcoolscopul când ești la volan. „Trucuri” pe care trebuie să le știe toți șoferii

De câte ori un șofer nu a fost pus în situația de a nu consuma băuturi alcoolice atunci când se circulă cu mașina.

Uneori, la o petrecere ești tentat să bei un pahat cu „ceva” crezând că un cățel de usturoi sau câteva frunze de pătrunjel verde te poate salva dacă ai ghinionul să fii tras pe dreapta de vreun polițist.

Mai mulți specialiști în domeniu au făcut cercetări în acest sens și au ajuns la concluzii despre care sigur nu aveai de unde să le știi.

Ei au aflat în cât timp iese, de fapt, alcoolul din organism.

Potrivit cercetătorilor, o persoană cu o greutate de 70 de kilograme va elimina alcoolul din corp în următoarele perioade:

un litru de vin se elimină între 7 şi 9 ore;

o bere de 500 ml se va elimina în aproximativ 2 ore;

100 ml de lichior se elimină în aproximativ 3 ore şi 10 minute;

100 ml palincă se elimină în aproximativ 4 ore şi 10 minute;

În vara lui 2019 au fost modificate și prevederile privind  limita de alcool, respectiv alcoolemia.  Așadar, o valoare cuprinsă între 0,2 si 0,5 g/l de alcool pur în sânge este considerată contravenţie. Limita concentraţiei încadrată ca infracţiune a scăzut de la 0,8 la 0,5 g/l.

Contravenţia (0.2 – 0,5 g/l alcool în sânge) este pedepsită cu 21-50 de puncte amendă şi cu suspendarea permisului pentru 180 de zile. Infracţiunea, peste 0,5 g/l de alcool pur în sânge, se pedepseşte cu închisoare între 1 şi 5 ani sau cu amendă penală, potrivit cancan.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
17.509 afisari

6 COMENTARII

  1. La noi ca la nimenea..in sua e legal pana la 0,8..in occident la fel..mananca neamtu la restaurant,dea o bere si merge acasa sau fracezul,italianul un vin..la noi poti bea ..lapte de militian

  2. Neamtu stie cat sa bea , dar romanu nostru, mai greu , suntem un popor de bautori de pe vremea lui Burebista

  3. În vara lui 2019 au fost modificate și prevederile privind limita de alcool, respectiv alcoolemia. Așadar, o valoare cuprinsă între 0,2 si 0,5 g/l de alcool pur în sânge este considerată contravenţie. Limita concentraţiei încadrată ca infracţiune a scăzut de la 0,8 la 0,5 g/l.

    Contravenţia (0.2 – 0,5 g/l alcool în sânge) este pedepsită cu 21-50 de puncte amendă şi cu suspendarea permisului pentru 180 de zile. Infracţiunea, peste 0,5 g/l de alcool pur în sânge, se pedepseşte cu închisoare între 1 şi 5 ani sau cu amendă penală, potrivit

    Nota 4 stai jos….. domnule autor Eli Dan Davidescu……

    „Trucuri” pe care trebuie să le știe toți șoferii,,

    Nota 2 stai jos

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger