AcasăUtileCaniculă în sud și ploi în vestul țării. Prognoza meteo pentru 2...

Caniculă în sud și ploi în vestul țării. Prognoza meteo pentru 2 septembrie 2020

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au anunțat vreme caniculară și pentru azi.Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 35 de grade.

 Prognoza meteo în principalele zone din țară

Miercuri, la fel ca și în ziua anterioară va fi în continuare cald. În sud-estul României vremea va fi chiar caniculară, disconfortul termic se va menţine accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge şi va depaşi pragul critic de 80 de unităţi.  Va fi înnorat pe parcursul zilei în nordul ţării şi la munte, iar din a doua parte a nopţii şi în sud-vestul ţării, dar şi în zona submontană a Olteniei şi a Munteniei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 35 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade Celsius în estul Transilvaniei şi 23 de grade Celsius pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în vest, centru și nord-vest, iar în rest va fi în general deficitar.

Prognoza meteo pentru București

În Bucureşti, vremea se va menţine caniculară în orele amiezii, când disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va mai atinge pragul critic de 80 de unităţi.  Temperatura maximă va fi de 35 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul a 19 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte, va fi înnorat şi va ploua mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Vântul va avea unele intensificări, în special pe creste. Temperaturile se vor înregistra între 15 şi 22 grade Celsius.

 Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, vremea va fi frumoasă. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 28 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 21 şi 23 de grade Celsius. Dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura apei mării va avea valori de 24 şi 26 de grade Celsius.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger