AcasăIcoana facatoare de minuni a Sfintei Parascheva, la Biserica Sf. Gheorghe cel...

Icoana facatoare de minuni a Sfintei Parascheva, la Biserica Sf. Gheorghe cel Nou. Vesmantul Cuvioasei, in Biserica Sf. Pantelimon

foto: Crestin Ortodox

Credinciosii o cinstesc vineri, 14 octombrie, pe Sfanta Cuvioasa Parascheva. Multi dintre ei vin si se roaga la icoana facatoare de minuni aflata la Biserica Sfantul Gheorghe cel Nou, din centrul Bucurestiului.

foto: Crestin Ortodox

Pana sa fie adusa aici, in 1988, icoana s-a aflat in Biserica Sfanta Vineri, care a fost demolata in timpul regimului comunist.

De asemenea, crestinii pot veni sa se inchine si sa se roage la racla cu vesmantul Sfintei Parascheva, adapostit de Biserica Sfantul Pantelimon, din sectorul 2 al Capitalei. In lacasul ce poarta si hramul Sfintei Cuvioase Paraschiva a fost adus, in 2009, vesmantul Sfintei pe care credinciosii o cinstesc in aceasta zi.

Racla cu moastele Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, se gaseste intru inchinaciune la Iasi. Ramasitele trupesti ale Cuvioasei Parascheva au fost aduse la Biserica “Sfintii Trei Ierarhi” in anul 1641.

author avatar
Cristina Stefan
3.225 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mare pret se pune pe osemintele sau icoanele prezumtive ale unor sfin`i, cu incredintarea ca ele pot face minuni si a mijlocii la Dumnezeu pentru cei ce li se roag[ sau detin obicte ce le-au apartinut ceea ce e un mare pacat si intoarcere spre paganism.
    Iata ce zice Ovidiu Dramba in lucrarea “Istoria culturii si a civilizatiei” : Orice traditie care nu exista in Sfanta Scriptura este vrednica e dispretuit si vrednica de lepadat. Cei care sustin o asemenea traditei (zis) apostolica lipsita insa de autoritatea Bibliei se afla sub sabia maniei lui Dumnezeu. “Crestinismul Bizantin de dupa anul 300 prezinta adesea alunecari in diverse forme de idolatrie sau de superstitii excentrice ce nu sunt decat reinvieri ale ale paganismului in stilul vietii religioase pagane”
    Biblia ne spune ca un om odata mort e o sursa de necuratie. De aceea atingerea de un mort, ducea la un ritual de spalari pentru curatire care dura pana seara, dupa care omul era socotit curat. Psalmistul condamna pe cei ce au mancat vite jertfite mortilor, (Ps.106: 28) Iar cand era adusa zeciuiala in Templu, cel ce aducea trebuia sa declare ca nu a dat nimic din acele daruri cu prilejul unui mort.(Deuteronom. 26:13-14) Totodata la constructia unei case, ]n condi`iile climei din Israel, cel ce construia casa trebuia sa faca balustrade la acoperi\ul care era plat pentru ca nu cumva cineva sa cada de pe acoperis, si astfel casa sa fie sub blestem. Cel ce a purtat sau a dus un trup mort, de om sau animal trebuia sa-si spele hainele find socotit necurat pana seara. “(Leviticul 11: 25) Crestinii sunt invatati ca prin darea de pomeni pentru morti, li se poate usura viatat de dincolo si pot fi iertati de pacate. Ce spune Biblia? Dar nu pot sa se rascumpere unul pe altul, nici sa dea lui Dumnezeu pretul rascumpararii…(Psalmul 49:7 pp.) Asa ca mortii nu ne pot fi de ajutor. Iar faptul ca manastirile adapostesc , oseminte de sfinti sau prezumtivi sfinti, aduce necuratie asupra acelui spatiu.
    Un adevarat crestin crede numai ceea ce e poruncit Biblic, fara rastalmaciri.
    Fiind ca Domnul ns.Isus (Jeshua) Hristos zice: “Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.” (Matei 24:35) La despartirea de ucenicii Sai le zice: ‘Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit,” (Mate28:20) Cu ce drept marimile bisericesti ii invata pe oameni ceea ce Domnul Isus nu a poruncit, prin ducerea la oseminte de prezumtivio sfinti, mintind ca acele oseminte le pot fi de ajutor credincio\ilor?
    Domnul Isus zice: “Eu sunt usa oilor, …cine nu intra pe usa, si sare pe alta parte este hot si talhar,..Eu sunt Pastorul cel bun, care-si da viata pentru oi. (Ioan 10:1-10) La randul sau Sf.Ap. Pavel zice celor din Atena, ca dumnezeirea nu poate fi inchipuita cu ajutorul, aurului, argintului sau a pietrei cioplite prin iscusinta omului.” (Fapte.17:29) celor din Efes le spune ca “zeii facuti de maini omenesti nu sunt dumnezei.” (Fapte. 19:26) iar celor din Roma le spune ca cei ce cred ca-l pot inchipui de Dumnezeu in icoana au inebunit, si care au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu inchinandu-se unei fapturi. (Romani cap.1, v22-26)
    Noi suntem fapturi (creiaturi ale lui Dumnezeu) ca si sfin`ii, carora nu avem voie sa ne inchinam, dar avem datoria de a le cunoaste viata lor, sfarsitul vietii lor si a le urma credinta. (Evrei 13.7) Asa ca nu nu avem voie, Sa-l scoatem pe Domnul Isus, din atributul Sau de singur Mijlocitor, si sa cautam sa ajungem la Dumnezeu nu prin usa care e Hristos, ci sarind peste gard prin Maica Domnului, sfintii, icoanele sau osemintele lor.
    Pe langa aceasta, zilele inchinate sfintilor, sunt un prilej de hore si petreceri cu betii si crime. Astfel pe data de 8 septemrie 1939, unchiul meu Stefan Andries, fratele mamei mele Victoria, a fost injunghit mortal, murind dupa trei zile de chin.Ne-a adus bucurie aceasta zi?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger