AcasăUtileBucurești coolTuralMuzeul Satului, identitatea românilor

Muzeul Satului, identitatea românilor

Poate că nu are forța financiară a Angliei ori puterea de muncă a Germaniei, poate că nici măcar nu se apropie de istoria Greciei și a Italiei, dar cu siguranță România stă mândră în fața oricăreia dintre aceste țări mult mai dezvoltate când vine vorba despre potențial turistic. Dacă enumerăm obiectivele de vizitat, ei bine descoperim că România stă nu bine, ci chiar foarte bine raportat la acest aspect.  

In orice descriere i s-ar face, despre București se va spune întotdeauna că este cel mai important centru politic al țării, cel mai dezvoltat oraș din punct de vedere economic, comercial, financiar, cultural și turistic. Cosmopolit, dar și tradiționalist, Bucureștii se numără printre capitalele cele mai frumoase, vibrante și înțesate de obiective turistice de pe continent. Vorbim despre un centru urban care te invită în fiecare zi să-i descoperi bogatele colecții ale muzeelor, să guști parfumul bunei dispoziții din Centrul Vechi și farmecul unei istorii arhitecturale cu totul și cu totul aparte.

Articolul de față își propune să evidențieze cel mai vizitat obiectiv al capitalei noastre – Muzeul Satului! De departe, cel mai căutat muzeu din București și cu siguranță cel mai important obiectiv turistic al Capitalei. Imaginați-vă un muzeu în aer liber în care sunt expuse gospodării țărănești vechi de câteva sute de ani, totul într-un tablou ce redă fidel cultura satului românesc începând din 1700 încoace! Tot așa l-a gândit și profesorul Dimitrie Gusti, care a reușit să transpună în realitate o idee lansată de scriitorul Al. Odobescu. Conține în esență totul despre noi românii, mai mult decât am putea-o spune în cuvinte.

La inaugurarea din 1936, muzeul se întindea pe 5 ha si avea doar 30 de case țărănești, aduse din toate colțurile țării. Între timp, Muzeul Satului a ajuns la o suprafață de aproape 15 ha și are peste 300 de case, zilnic fiind vizitat de sute de turiști.

Săptămânal, o serie de târguri și expoziții întregesc tabloul de activități al Muzeului Satului. Poate fi vizitat în toate zilele săptămânii, accesul făcându-se de pe Bulevardul Kiseleff. Tarifele de intrare sunt cuprinse între 4 RON (pentru elevi și studenți) și 15 RON (adulți). Pentru turiștii străini există și serviciu ghidat, în schimbul unei taxe de 300 RON.

Material realizat în cadrul „DESTINATION: BUCHAREST” – Program Cultural derulat de Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic

author avatar
Andrei Coman
427 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger