AcasăUtileBucurești coolTuralMuzeul Memorial C.I. și C.C. Nottara

Muzeul Memorial C.I. și C.C. Nottara

A face turism nu se rezumă doar la drumeții montane, plajă, șezlong și apă, mănăstiri ortodoxe ori cetăți transilvănene. Turism poate însemna și un city break în cea mai aglomerată așezare din România, căci București propune o viață de noapte captivantă și atrăgătoare precum mirajul, se laudă cu muzee nemaiîntâlnite prin alte părți, are floră bogată și o salbă de lacuri, precum și multe clădiri ce pot fi etichetate drept adevărate opere arhitecturale.

Iar când vorbim despre cultură, Muzeul Memorial C.I. și C.C. Nottara ocupă un loc aparte. Mutat la o nouă adresă (Bulevardul I.C. Brătianu nr. 2), muzeul găzduiește colecția familiei Nottara, alcătuită din cărți și partituri muzicale, premii și diplome, piese de mobilier, sculpturi și alte obiecte ce au aparținut actorului Constantin I. Nottara și fiului său, muzicianul C.C. Nottara.

Obiectele care compun colecția se află în administrarea Muzeului Municipiului București, fiind donate statului român de către soția compozitorului C.C. Nottara, Ana Nottara, în 1956. Ele reprezintă diverse obiecte decorative, unele primite în dar de familia Nottara de la prieteni, colegi și studenți. Astfel, regăsim în colecție și o serie de portrete ale celor mai importanți actori români de la început de secol 20, discipoli sau colegi de scenă ai marelui Nottara, precum Constantin Tănase, Elvira Popescu, Lucia Sturza Bulandra, Jules Cazaban, Geo Barton sau Agatha Bârsescu. La rândul său, profitând de călătoriile prin Europa, fiul C.C. Nottara a îmbogățit colecția familiei cu tablouri, statuete din bronz, mobilier de artă stil Boulle și Ludovic al XVI-lea, vase din sticlă de Murano, Bohemia, Galle sau Daum Nancy, porțelan de Sèvres, Alt Wien și Napoli.

Muzeul Memorial C.I. și C.C. Nottara, deschis publicului de marți până duminică, între orele 10 și 18.00, prezintă și un mare avantaj pentru turiști – este amplasat în vecinătatea celei mai importante artere a Capitalei, Calea Victoriei, care abundă în obiective turistice, dar și în oportunități de distracție, relaxare sau shopping. Bineînțeles, nu este de ratat nici Centrul Vechi. În plus, turiștii pot vizita și alte obiective, cum ar fi Muzeul George Enescu, Teatrul Nottara sau Centrul Creart. Așadar, din toate punctele de vedere, Muzeul Memorial C.I. și C.C. Nottara nu îi va dezamăgi pe vizitatori.

Material realizat în cadrul „DESTINATION: BUCHAREST” – Program Cultural derulat de Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic

author avatar
Andrei Coman
760 afisari

1 COMENTARIU

  1. Noroc că ne-ai luat cu city break, altminteri muream proști. Ia temă pentru acasă și găsește echivalentul în limba și cultura română, pe care le promovezi. Sînt bilingv în engleză (americană) s.a. dar, mai cu seamă, ” poliglot de limba română ” și nu-mi place romgleza asta de doi bani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)

A apărut o nouă teorie despre construirea piramidelor circulă în ultimele zile. Acestea ar fi fost construite mult mai ușor pentru că în preajma...

Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?

Guvernul promite majorări de salarii şi pensii în anul electoral 2024, dar în 2025 ar putea veni prăpădul. Semnalul de alarmă l-a tras guvernatorul...
proger