AcasăUtileActivati in domeniul HoReCa? Iata unde aveti nevoie de un dulap frigorific!

Activati in domeniul HoReCa? Iata unde aveti nevoie de un dulap frigorific!

Desi in esenta au acelasi rol, acela de a raci alimentele si bauturile, diferentele dintre un frigider obisnuit si un dulap frigorific sunt numeroase. Acestea din urma sunt profesionale, avand functii mult mai avansate si obtinand rezultate mult mai performante cu articolele perisabile, la standarde inalte de calitate. Spre exemplu, ele sunt construite integral din otel inox, asigura un control foarte precis al umiditatii si sunt destinate unei utilizari intensive, in bucatariile profesionale. Ele au o capacitate mare de depozitare, insa garanteaza un consum redus de energie electrica, iar agentul termic respecta toate normele aflate in vigoare la nivelul Uniunii Europene.

Un dulap frigorific permite mentinerea constanta a temperaturii pentru o perioada indelungata, prelungind astfel termenul de valabilitate a alimentelor, dar si ingredientelor folosite pentru realizarea acestora. In oferta Fresco, furnizor care sustine de peste 25 de ani geniul in bucatariile profesionale din Romania, se regasesc produse comercializate de Electrolux Professional, Virtus Group GmbH, True Refrigeration sau Forcar, din clasele energetice B, D, E, F, G, cu un volum care poate ajunge si pana la 2.100 de litri. Acestea sunt dotate cu 1 pana la 3 usi sau cu roll-in, iar temperatura interioara permite atat refrigerarea, cat si congelarea.

Iata, in continuare, cateva locuri in care un astfel de dulap frigorific se dovedeste foarte util:

  1. Restaurante. Bucatariile profesionale folosesc dulapuri frigorifice de capacitate foarte mare, pentru a stoca ingredientele necesare prepararii antreurilor, felurilor principale sau deserturilor pe care le vor servi clientilor. Mentinerea acestora la temperatura constanta pentru o perioada indelungata, in conditii de umiditate controlata, este esentiala pentru calitatea lor. Aceasta cu siguranta se va reflecta in produsul finit, satisfacand exigentele pana si celor mai pretentiosi dintre clienti.
  1. Supermarketuri. Dulapurile de refrigerare si vitrinele de congelare sunt nelipsite din magazinele mari, dar si din benzinarii, gazduind atat bauturi racoritoare si alcoolice, cat si caserole cu fructe sau legume, pizza congelata ori alte produse. Aceste solutii de refrigerare moderna ii ajuta pe angajatii supermarket-urilor si benzinariilor sa mentina valabilitatea produselor o perioada mai indelungata, iar pe clienti – sa isi potoleasca rapid setea, pofta sau foamea.
  1. Hoteluri. Nu in ultimul rand, produsele care intra in categoria dulapurilor frigorifice se dovedesc extrem de utile inclusiv in hoteluri. Vorbim atat despre echipamentele din bucataria profesionala, despre frigiderele din lobby sau de la bar, cat si despre cele din camere. Mai exact, ne referim la minibaruri, care au o importanta cruciala, intrucat permit clientilor respectivului stabiliment sa se bucure de sucuri, vin sau snacks-uri in intimitatea si confortul propriei camere. Nu degeaba HoReCa mai este denumita si „industria ospitalitatii”.

In situatia in care detineti sau administrati un supermarket, o benzinarie sau o unitate de alimentatie publica, fie ea restaurant, cantina, autoservire, fast food, aveti nevoie de unul sau mai multe dulapuri frigorifice. Asta cu atat mai mult cu cat sunt produse foarte versatile, asa cum am vazut, de la minibaruri si cutii frigorifice la veritabile dulapuri si vitrine de refrigerare ori congelare, de capacitate foarte mare.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
42 afisari
Zenville

Ultimele știri

Pentru unii – mumă, pentru alţii – ciumă! Angajaţii care vor rămâne fără 50% din salariu după ce Guvernul se pregăteşte să le „taie”...

Guvernul le-a pus "gând rău" angajaţilor din sistemul bugetar care nu atrag fonduri europene. Anumite categorii de funcţionari ar putea pierde până la 50%...

Topul destinaţiilor de vacanţă în care specialiştii îţi recomandă să mergi singur. Turismul solo, noua modă de a călători

Românii stau din nou cu gândul la vacanţă. Apropierea verii şi deschiderea sezonului estival i-au împins pe oameni să-şi facă planuri de călătorie. Nu...
proger