Cauta

90% din pacienti raporteaza o stare emotionala mai buna dupa inserarea unui implant dentar

Pierderea unuia sau a mai multor dinti si aparitia unor spatii goale in cavitatea bucala aduc nu numai dezavantaje evidente de natura estetica, ci si riscuri multiple pentru starea de sanatate. Tocmai de aceea, o astfel de situatie nu trebuie tolerata, ci specialistii recomanda unanim tratamentul cu implant dentar.

Ce este un implant dentar si ce beneficii aduce?

Implantul este un surub realizat din titan combinat cu alte aliaje 100% biocompatibile cu organismul uman, care joaca rolul unei radacini a dintelui si poate sustine o lucrare fixa la pacienti pentru care, in trecut, exista doar optiunea unei proteze dentare mobile.

Este cea mai eficienta metoda pentru inlocuirea dintilor lipsa, oferindu-le pacientilor satisfactie deplina pe mai multe planuri. Din punctul de vedere al aspectului, dupa implant totul va arata ca si cum ar fi vorba de dintii naturali, astfel incat pacientul va putea sa vorbeasca sau sa zambeasca fara probleme, in orice context social.

Problemele de masticatie sunt, de asemenea, indepartate. Muscatura va fi din nou realizata corect, cu importante efecte benefice asupra intregului proces de digestie. In plus, sunt eliminate riscuri inerente existentei unor spatii goale in cavitatea bucala, precum cel al aparitiei cariilor sau al dezvoltarii afectiunii cunoscute sub numele de parodontoza.

Toate aceste beneficii ale unui implant dentar prezinta un alt mare avantaj: au o durabilitate foarte mare, de mai multe decenii, in cazul multor pacienti dovedindu-se solutia potrivita pentru intreaga viata. Nu vor mai aparea probleme de sanatate dentara, cu conditia respectarii unei igiene dentare normale si a efectuarii unor vizite de rutina la cabinetul stomatologic.

Cum se realizeaza tratamentul?

Satisfactia pacientilor nu se datoreaza doar efectelor benefice pe termen lung ale tratamentului, ci si modului in care acesta este efectuat, fara sa apara senzatia de durere sau sa existe efecte secundare neplacute.

Totul incepe cu o consultatie initiala, in cadrul careia medicul analizeaza, cu ajutorul computerului tomograf, situatia osului in care urmeaza sa fie inserat un implant dentar. Pe baza acestor informatii este realizat planul de tratament, cu planificarea etapelor si estimarea costurilor.

Inserarea propriu-zisa se realizeaza fara durere, sub efectul anesteziei, in cadrul unei interventii care dureaza aproximativ 30 de minute. Dupa aceea, noile radacini sunt acoperite cu gingia, pentru a ajuta la vindecarea cat mai rapida a tesuturilor din jur. Pentru dintii din fata, exista posibilitatea de a reface estetica printr-o coroana provizorie.

Apoi, urmeaza o perioada de asteptare de 3-4 luni, pentru vindecare si integrare osoasa. Aceasta etapa, cunoscuta sub numele de osteointegrare, este esentiala pentru stabilitatea viitoare a unui implant dentar. La finalul acestei perioade se monteaza, pentru 2-3 saptamani, un bont de vindecare ce ajuta gingia sa capete o forma naturala.

Urmeaza atasarea unei alte piese, numita bont protetic, adica suportul pentru coroana dentara ce va inlocui dintele lipsa. Coroana, acoperita cu ceramica, este realizata in laborator pe baza unei amprente, avandu-se grija sa fie cat mai asemanatoare cu dintii invecinati. In final, coroana este cimentata pe bont, iar pacientul beneficiaza de un dinte 100% functional!

Dupa un astfel de tratament, fiecare pacient se bucura pe deplin de avantajele unui implant dentar. Senzatia este identica cu cea oferita de dintii naturali, ceea ce explica starea de bine si bucuria resimtite de cei care au optat pentru o astfel de solutie!

Ultimele stiri

  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să acord vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024
  • Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această situaţie
  • ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti
  • Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic
  • Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici
  • Motivele pentru care Volodimir Zelenski nici nu vrea să audă de un armistiţiu cu Rusia pe durata Jocurilor Olimpice 2024
  • Horoscop – sâmbătă, 18 mai 2024. Nativii care trebuie să pună piciorul în prag şi să pretindă mai mult respect
  • Exit mobile version