AcasăUtileCaniculă în ultima duminică din august. Prognoza meteo pentru 30 august 2020

Caniculă în ultima duminică din august. Prognoza meteo pentru 30 august 2020

 

Meteorolgii informează că în ultima duminică din luna august soarele se arată peste tot, iar canicula pune stăpânire pe toată țara.

Chiar dacă oficial peste două zile intrăm în prima lună de toamnă, deocamdată, vara nu se lasă dusă și ne oferă, încă, zile frumoase.

Duminică, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară la amiază în zonele de câmpie și podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 37 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral, spre 26…27 de grade.

Vremea în București

Şi la Bucureşti, duminică, vremea va fi în continuare caniculară la amiază, când și disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatură maximă va fi de 35…37 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade

Vremea la munte

Cerul va fi variabil la munte și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vestul, estul și sud-estul teritoriului, precum și la munte.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6…7 grade în depresiuni și 24…25 de grade în Dealurile de Vest. Dimineața, dar mai ales noaptea, în zonele joase de relief vor fi condiții de ceață.

Vremea pe litoral

Turiștii se pot bucura de vreme frumoasă cu mult soare și pe litoralul românesc. Temperaturile sunt plăcute, mercurul termometrului urcând până pe la 26-27 de grade. Vântul nu va da bătăi de cap celor care se duc la plajă, deoarece, briza mării abia dacă de simte.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
52 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger