Considerata odinioara hrana exclusiva a regilor, carnea de vanat a devenit foarte populara in randul maselor.
Potrivit comerciantilor din Marea Britanie, numai in ultimul an, vanzarile au crescut cu 400%, clientii cheltuind 6,4 milioane de lire sterline pe achizitionarea de carne sau produse din vanat. Marea Britanie importa circa 1.200 de tone de vanat din tari precum Noua Zeelanda, Polonia, Spania si Irlanda de Nord, incepand cu cerb, caprioara si mistret, si terminand cu urs, iepure, fazani sau porumbei. Insa, comertul devine din ce in ce mai anevoios data fiind cererea tot mai mare. Carnea, care se vinde in supermarketuri fie proaspata, fie congelata, fie sub forma de preparate, provine in mare parte din import, doar 4% fiind asigurat de fermele specializate de pe teritoriul Marii Britanii. Cresterea consumului de vanat ar putea fi si rezultatul cercetarilor care indica unele avantaje importante pentru sanatatea consumatorilor. Desi e mai greu masticabila si digerabila, principalele atuuri al carnii de vanat sunt continutul scazut de grasime si cel sporit de fier. Nu degeaba nutritionistii o crediteaza drept „carnea perfecta”. A nu se confunda cu carnea celor doua caprioare de la „Bambi”!