Cauta

Viitorul este aproape. Companiile aeriene intră în lumea The Jetsons

O lume cu vehicule zburătoare, ca în serialul „The Jetsons” din anii 1960, ar putea fi mai aproape decât credeți.

Firme din SUA, inclusiv mai multe startup-uri, dezvoltă taxiuri aeriene electrice care au drept scop scoaterea mașinilor de pe șosele și plasarea oamenilor în aer.

Companiile aeriene comerciale, în special, investesc în acest tip de tehnologie pentru a face călătoriile către și de la aeroport mai scurte și mai rapide pentru consumatori.

În octombrie, Delta Air Linesa anunțat investiții de 60 de milioane de dolari în Joby Aviation, o companie care dezvoltă aeronave electrice cu decolare și aterizare verticală (eVTOL), destinate să funcționeze ca serviciu de taxi aerian.

United Airlines este, de asemenea, în parteneriat cu Heart Aerospace, un startup cu sediul în Suedia, pentru ca aeronavele electrice să zboare pe rutele regionale până în 2030, adăugându-se la alte două investiții eVTOL ale companiei aeriene. Una este în valoare de 15 milioane de dolari cu Eve Air Mobility pentru 200 de aeronave, iar alta de 10 milioane de dolari cu Archer Aviation pentru 100 de eVTOL-uri.

American Airlines a investit 25 de milioane de dolari în Vertical Aerospace, o companie cu sediul în Marea Britanie, cu o comandă pentru 50 de aeronave.

Verstistopuri și Vertiporturi

“Taxiurile aeriene ar putea ajunge pe piețe în anii 2030.Depinde de certificarea acestor avioane și de cât de repede le pot fabrica companiile”, a declarat pentru CNBC Savanthi Syth, director general de cercetare a acțiunilor, care acoperă companiile aeriene globale și mobilitatea la Raymond James.

Odată ce aceste aeronave vor fi certificate și vor începe să își intensifice producția, Syth susține că dimensiunea potențială a pieței depinde în mare măsură de cât de aproape pot companiile să aducă eVTOL-urile acolo unde se află consumatorii.

Companiile preconizează că eVTOL-urile vor utiliza infrastructura existentă pentru a funcționa, cum ar fi crearea de „vertistopuri”, unde aeronavele aterizează pe clădiri în zonele urbane pentru a se încărca pe distanțe scurte, sau „vertiporturi”, care utilizează aeroporturile regionale pentru a se încărca pe distanțe mai lungi, de aproximativ 160 de kilometri.

În timp ce companiile aeriene se confruntă cu provocări legate de costuri și disponibilitate pentru a deveni mai sustenabile, investițiile în eVTOL-uri reprezintă un efort prin de a încerca să compenseze emisiile de carbon, a spune Beau Roy, director general senior la FTI Consulting, specializat în industria aviatică.

Delta și Joby plănuiesc ca eVTOL-urile să ajungă în orașe mari, precum New York și Los Angeles, pentru lansarea inițială.

Ultimele stiri

  • Plantele Care Vindecă Mintea: 7 Remedii Naturale Pentru Echilibru Emoțional
  • A fost semnat Memorandumul de Înțelegere între JP Srbijagas și SNTGN Transgaz SA – FOTO
  • „Conștient, nu dependent” – Fundația Dan Voiculescu a lansat campania națională antidrog la Școala Gimnazială Nr. 206 din București
  • Cartel Alfa: Nu vom accepta tăieri unilaterale care pun pe umerii angajaților din sectorul public întreaga povară a ajustărilor bugetare
  • BNS intră în stare de alertă față de măsurile Guvernului privind angajații din sectorul public: „La aproape 15 ani de la reforma toxică promovată în 2011 de Guvernul Boc…”
  • „40 de întrebări”-te duci la Rifai om, pleci meme pe TikTok
  • Aviația indiană în… alb și negru!
  • Proiect OUG: Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază, prelungită cu trei luni/Se așteaptă decizia Guvernului
  • Persoanele vulnerabile ar putea primi un TICHET ELECTRONIC de energie, de la 1 iulie. Suma oferită LUNAR ca sprijin
  • Călin Georgescu a ajuns, vineri, la Parchetul General
  • Exit mobile version