AcasăTEHNOLOGIEVeşti proaste pentru amatorii de softuri gratis, de pe net. Filelist, cel...

Veşti proaste pentru amatorii de softuri gratis, de pe net. Filelist, cel mai mare site de piraterie, se închide

Utilizatorii de Internet, obişnuiţi să descarce filme, jocuri şi diferite softuri de pe net, gratis, primesc o veste proastă. Filelist, cel mai mare site de piraterie online din România (torrente) se închide după 16 ani.

Unul dintre administratorii platformei, EboLLa, a anunțat că nu mai dispune de timpul necesar pentru se ocupa de site. Mai mult decât atât, cel care urma să o facă ar fi decedat.

Autorităţile închiseseră domeniul „.ro” al site-ului

În anul 2020, auroritățile din România au pus sechestru pe domeniul.ro al site-ului, dar la câteva zile trackerul a reapărut în online sub domeniul.io, care este activ și astăzi. Noul domeniu este localizat (dedicat) în zona teritoriilor britanice din Oceanul Indian.

Timp de 16 ani Filelist a servit ca principala sursă de conținut piratat.

Ce a anunţat administratorul

Iată mesajul integral publicat sub anonimat de către unul din administratorii site-ului:

Dragilor,

Îmi pare rău că trebuie să vă adresez acest anunț, însă aici se încheie activitatea trackerului nostru. Este important să înțelegeți și să acceptați această decizie. Deși a fost una dificilă, a fost luată în urma unor evaluări atente și din motive bine întemeiate.

Din nefericire nu mai dispun de timpul necesar pentru a mă ocupa de site. Un asemenea site necesită o implicare destul de mare și prioritățile mele din viața de zi cu zi s-au schimbat în ultimii ani. Timpul este cea mai prețioasă resursă pentru noi toți iar eu am investit suficient timp aici.

Am vrut să las site-ul altcuiva, care să se ocupe de comunitate în continuare dar din păcate nu am cui să-l las. ToXiC, cel care urma să îmi ia locul nu mai este printre noi.

Responsabilitatea este mare, avem un număr imens de useri care au și date sensibile ce nu pot fi lăsate pe mâinile oricui. Se pot face abuzuri mari și cine are puterea absolută poate decide orice cu privire la tot ce ține de comunitate, deci evident este nevoie de un om de încredere, capabil dar care să aibă și cunoștințe tehnice foarte avansate pentru a asigura securitatea userilor și buna funcționare a site-ului.

Destul de greu de găsit un asemenea om care să fie integrat aici și să împărtășească aceleași valori și să aibă aceeași dedicare de care v-ați bucurat în ultimii 16 ani.

Am decis că cel mai OK este să închid site-ul decât să risc cu asa ceva.
Îmi pare sincer rău, am investit și eu foarte multă muncă aici și mereu am avut comunitatea în suflet.

În calitate de SysOp vă mulțumesc pentru implicarea voastră activă în comunitatea noastră. Am apreciat profund contribuțiile valoroase, pasiunea pe care ați adus-o și efortul depus. FileList nu ar fi ce este astăzi fără implicarea voastră, a tuturor!

Ce se întâmplă de acum înainte?

Din momentul acesta donațiile sunt închise iar suma pe care o deținem acoperă cheltuielile pentru încă 2-3 luni de zile.

În acest timp vă puteți încă bucura de site, puteți descărca ce aveți nevoie de aici și puteți să vă postați mesajul de rămas bun în topic.

După ~3 luni, undeva prin ianuarie 2024, site-ul se va închide definitiv.

Cu dragoste și prețuire,
EboLLa„.

author avatar
Andrei Ștefan
357 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri