AcasăTEHNOLOGIEUniunea Europeană are o surpriză ULUITOARE pentru România: ne înfruptăm şi noi...

Uniunea Europeană are o surpriză ULUITOARE pentru România: ne înfruptăm şi noi dintr-un buget de 7,5 miliarde de euro!

europa digitalaUniunea Europeană are o surpriză ULUITOARE pentru România: ne înfruptăm şi noi dintr-un buget de 7,5 miliarde de euro!

Comisia Europeană demarează proiectul „Europa digitală”, care presupune dotarea ţărilor cu supercalculatoare, inteligenţă artificială, securitate cibernetică şi competenţe digitale avansate.

Agenda digitală va fi dedicată anul acesta deceniului digital al Europei. Acest eveniment la nivel înalt se va axa pe obiectivele pe care şi le-a fixat UE pentru 2030 în cadrul deceniului digital şi pe programul Europa digitală, un nou program de finanţare în valoare de 7,5 miliarde de euro, destinat implementării de proiecte digitale europene.

Liderii europeni vor digitalizarea Europei

Liderii europeni vor discuta despre cum ar putea fi promovate, pe de o parte, exemplul Europei în toate domeniile şi, pe de altă parte, obiectivele pentru 2030 prezentate în Comunicarea Comisiei privind deceniul digital, inclusiv cele referitoare la competenţele digitale, la transformarea digitală a întreprinderilor, la conectivitatea de mare viteză şi la infrastructura digitală sigură şi durabilă, precum şi la digitalizarea serviciilor publice.

Discuţiile se vor concentra, de asemenea, asupra modului în care pot fi promovate şi protejate cel mai bine în mediul digital valorile şi drepturile europene. În prima zi a Adunării privind Agenda digitală se va discuta despre deceniul digital: Viziunea Europei şi posibilităţile de transformare digitală a Europei până în 2030.

Buget de 7,5 miliarde de euro

„Europa digitală” va fi subiectul central al celei de a doua zile a Adunării privind Agenda digitală.

Cu un buget general de 7,5 miliarde de euro, programul are drept obiectiv consolidarea suveranităţii digitale a UE, dar şi sprijinirea celor două obiective îngemănate ale Uniunii – tranziţia verde şi transformarea digitală.

Programul va accelera redresarea economică şi transformarea digitală a Europei, în beneficiul cetăţenilor şi al întreprinderilor.

author avatar
Andrei Ștefan
301 afisari

2 COMENTARII

  1. Eu scriu de pe masina de batut…
    Sa investeasca in dantura ca trece Orient Expresul prin gura batranilor nostri si in educatie la alfabetizare. Ca daca esti prost nu sti nici cum sa folosesti digi.

  2. Cine e acest Ștefan Andrei? Ce limbaj este ăsta: ne înfruptăm? Suntem milogi, suntem cerșetori?
    Și de unde au scos-o pe asta cu „digitalizarea”? S-au uitat în DEX ce-i aia digitalizare????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger