AcasăTEHNOLOGIETesla trece de la mașini la roboți. Cum arată primul prototip umanoid...

Tesla trece de la mașini la roboți. Cum arată primul prototip umanoid – FOTO/ VIDEO

teslaTesla trece de la mașini la roboți. Cum arată primul prototip umanoid - FOTO/ VIDEO

Elon Musk a anunțat că Tesla construiește un robot umanoid până anul viitor. Tesla Bot este un exemplu că ambițiile lui Musk sunt uriașe. Miliardarul lucrează deja la produse inovatoare pentru a stimula angajații, clienții și investitorii.

Fondatorul şi directorul general al Tesla a prezentat joi un proiect de robot umanoid metalic, care va fi capabil să îndeplinească sarcini repetitive şi va fi realizat folosind aceeaşi tehnologie ca şi în cazul vehiculelor semi-autonome ale companiei.

„Tesla este cu siguranţă cea mai importantă companie de robotică din lume, deoarece maşinile sunt roboţi semi-conştienţi pe roţi, cu un computer de bord dedicat conducerii autonome”, a argumentat Elon Musk în cadrul unui eveniment online dedicat progreselor companiei sale în materie de inteligenţă artificială.

Tesla bot va fi un robot „prietenos”

Elon Musk, care a afirmat că „Tesla Bot” va fi „prietenos”, a vorbit şi despre „implicaţiile profunde pentru economie”, deoarece „economia se bazează pe muncă”. Musk prevede astfel o lume în care efortul fizic nu va mai fi obligatoriu, ci va fi mai curând „o alegere”.

„Suntem buni la senzori și baterii și probabil că anul viitor vom avea un prototip care să arate astfel”, a spus Musk, la scurt timp după ce un actor îmbrăcat într-un costum conceput să arate ca robotul Tesla a dansat pe scenă. Musk a ținut să precizeze că actorul nu era un robot adevărat, dar „Tesla Bot va fi real”, notează CNBC.

capturi video

Primul prototip al „Tesla Bot” va avea cinci degete la mâini şi o siluetă androgină alb-negru. „Tesla Bot” va avea o înălțime de 1,72 metri și s-ar putea duce la magazin să facă cumpărăturile în locul oamenilor. Cu toate acestea, Musk a avertizat că robotul „probabil că nu va funcționa” la început.

„Se intenționează să fie prietenos, desigur, și să navigheze printr-o lume a oamenilor și să elimine sarcinile periculoase, repetitive și plictisitoare”, a spus Musk. „Ar trebui să-i poți spune, știi, te rog să mergi la magazin și să-mi iei următoarele produse alimentare. Genul ăsta de lucruri”, a precizat șeful companiei Tesla Inc.

author avatar
Andreea Vlad
565 afisari

2 COMENTARII

  1. Da daca un robot bărbat o sa vrea sa fie trecut femeie ce faci? Tu tata la Pinochio 🤥 ce o sa faci? Si daca apoi o sa se creada Napoleon o sa fi de acord sa treaca la campanile de cuceriere ale Austriei, Angliei si Rusii? Adica Napoleoana…
    Care e diferenta ca te crezi femeie din barbat ca din om Napoleon? Nu pot dormi de asta om Napoleon om Napoleon Femeie barbat femeie Napoleon nu pot trece de asta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger